Ingefær-shot: Opskrift

Jeg har forsøgt flere opskrifter på ingefær-shot, og er nu kommet frem til en opskrift, hvor saften ligefrem smager godt, og ikke skal ‘tages’ men nydes.

Ingredienser til et godt ingefær-shot

Den første gang brugte jeg tid på at skrælle ingefæren. Det er jo et kæmpe arbejde, og gjorde det til et lidt uoverskueligt projekt i hverdagen. Min mand foreslog at jeg bare skyllede ingefæren og hakkede den. Det skulle jo alligevel koge en halv time.

Ingredienser: Ingefær-shot.
  • 300 gr ingefær
  • 100 gr gurkemeje

Hakkes og skylles. Jeg er begyndt at skrælle gurkemejen, og skære urenheder væk. Den hakkede ingefær og gurkemeje koges i 2 l. vand i 25 min.

Jeg er begyndt at skrælle gurkemejen, og skære urenheder væk. Skrællen er svær at vaske ren, og saften smager også bedre efter, at jeg er begyndt at skrælle gurkemejen.

Sluk for varmen og kom 2 spsk honning og saft fra 2 citroner i. Skær citronerne i stykker og kom også dem i. Lad det hele trække i køleskabet natten over. Saften sies og hældes på flasker dagen efter. Saften holder ca. 14 dage.

Min svigerdatter spurgte mig, om det der var kraft nok i saften. Det mener jeg nu nok. Men jeg tænkte alligevel over det.

Ingefær blendes? Hmmmm

Så i går, da jeg skulle lave endnu en portion ville jeg prøve at blende ingefæren, gurkemeje og citronen. Det var ikke nogen god oplevelse. Konsistensen var grumset og smagen var lidt bitter. Det var altså ikke nogen god løsning. Jeg reddede juicen ved at si den gennem et klæde.

Farven på denne juice er fantastisk smuk, men jeg vil nok ikke gøre det igen.

Her har jeg har skrevet mere om ingefær.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: