Hjemmelavet Myssli

Der skal myssli på mælkeproduktet, jeg synes ikke at det er lækkert at spise A38 bart. Det er bare for kedeligt. Jeg synes at det skal være en glæde ved at spise, jeg vil gerne nyde det og se frem til mine måltider. Derfor har jeg efter flere forsøg fundet frem til det perfekte myssli.

Ingredienser
til myssli
  • 2 spsk honning.
  • 8 dl finvalsede havregryn.
  • 2 dl solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø og mandler.
Hjemmelavet myssli kan blandes af det du har mest lyst til
Hjemmelavet Myssli kan blandes af det du har mest lyst til.

Jeg laver så stor en portion, at jeg har til flere uger. Når børnene kommer hjem er det også blevet en vigtig ingrediens, som skal stå på morgenbordet. De holder dog stædigt fast i deres Skyr.

Opskrift på
hjemmelavet myssli

Jeg tager lidt på slump, så det er en cirka-opskrift:

2 spsk honning smeltes på panden

8 dl finvalsede havregryn hældes oven i den smeltede honning, der skal så meget havregryn i at det ikke klumper. Hellere lidt for meget.

2 dl solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø og mandler som blendes inden det også hældes ned i panden ved svag varme.

Det er nemmest hvis du bruger en slip-let pande. Der skal røres rundt med en bred flad paletkniv indtil mysslien er gylden. Tag panden af og lad den stå i panden med et klæde over til mysslien er kold. Derefter kommer jeg rosiner i. Det er også lækkert med tørrede blåbær. Det er bare så dyrt.

Streg

Det lyder som om jeg har al den tid det skal være i mit køkken, men jeg går på arbejde og arbejder 45-50 timer om ugen. Så jeg tilbereder det gerne min myssli om aftenen, og det tager ikke mere end et kvarter. 

En del af morgenmaden er også at finde den rigtig skål. Jeg har langt om længe fundet den rigtige, både når det gælder æstetik og størrelse. Det er afgørende for mig at skålen har den rigtige størrelse, så jeg får præcis den mængde morgenmad som passer til mig. Jeg har nemlig en tilbøjelighed til at fylde så meget i skålen der kan være. Når jeg har spist min morgenmad, så oplever jeg mig mæt og ikke overfyldt.

Ligeglad med fedtprocenter

Jeg elsker morgenmad, det er næsten det bedste måltid på dagen. Jeg har spist mange syrnede mælkeprodukter, og har været ligeglad med fedtprocenten. Det fedeste er det bedste.

Når det kommer til ost, så har jeg svært ved sætte mine tænder i magre oste. Der er ikke noget som en en Brie på 60% eller en god stærk ost på 45%.

Men så kom forskrækkelsen, jeg fik konstateret et lettere forhøjet kolesterol. Det var ikke faretruende, da jeg motionerer meget og ikke ryger. Jeg synes også at jeg spiser rimelig sundt med mange grøntsager. Hvorfor skulle det også være mig der fik forhøjet kolesterol. Karsten, som ikke i samme grad som jeg passer på hvad han spiser, og som ikke spiser en hvilken som helt grøntsag, har det fineste kolesteroltal. Det er uretfærdig.

Jeg blev nu noget forskrækket og undgik nærmest alt fedt.

Så jeg forsøgte at spise yoghurt med 0,1% fedt. Det var alligevel for magert. Det er noget tyndt pjask og smager ikke godt. Jeg forsøgte at spise skyr. Men det er så tørt, at jeg næsten ikke kan få det ned. Da jeg elsker den cremede A38 med en fedtprocent, som er på 3,8 så tænkte jeg at det måske ikke gjorde noget at blande lidt af den op i en portion skyr. Det prøvede jeg. Yes, nu har jeg den bedste smagsoplevelse jeg kan tænke mig. Et cremet og fyldig morgenmåltid.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: