Sundhed: Mad som religion og identitet

Sundhed er godt og det er jo det jeg arbejder for. Men sundhed kan have fatale konsekvenser når det bliver dyrket i ekstremer. Den sidste bølge, som går hen over landet er forskellige diæter i alle afskygninger, som bliver afprøvet på børn.

Fred være med de voksne og deres holdninger og levevis. Men når det bliver børnene, som bliver ‘ofre’ for tendensen, må man råbe op. Flere børnelæger kommer med gruopvækkende eksempler på børn, der er underernærede og fejlernærede, fordi forældrene mener, at det vil gøre dem godt at spise noget helt bestemt. Samtidig bliver fokus på mad en slags religion, som er medvirkende til at skabe en bestemt identitet hos børnene.

Der er flere forskellige tendenser. Veganere, som ikke vil spise dyr eller de produkter, som vi får fra dyrene, som mælk og æg. Deres argument er, at det er synd for dyrene. De sammenligner slagtning af dyr med Holocaust, og mener at det er voldtægt, når dyrene insemineres.

Børn bliver rost som 3-årige fordi de bevidst vælger animalske produkter fra. Hvordan kan man helt ærligt tro, at et barn på 3 år kan tage beslutninger på det niveau!

Kan føre til
spiseforstyrrelser

I Jyllands Posten den 25. juni og den 3 juli 2016 gør børnelæger opmærksom på den stigende misforståelse med at sætte børn på diæter. Det kan i grelle tilfælde føre til spiseforstyrrelser, da børnene ikke får et naturligt forhold til mad.

Som en læge udtaler: “Hvordan kan man tro på en stenalderkost, hvor menneskene kun levede til de blev 30 år?”

Det er at sammenligne med bevægelsen af forældre, som ikke vil lade deres børn vaccinere. De mener at deres børn skal have infektionen ad naturlig vej, og på den måde opbygge modstandskraft. De skal altså påføres infektionen, og der er forældre som efterlyser børn med f.eks røde hunde og mæslinger, som kan smitte deres børn.

Udklip af en artikel fra Jyllands-Posten, hvor en læge fortæller om farerne ved veganisme.
Udklip af en artikel fra Jyllands-Posten, hvor en læge fortæller om farerne ved veganisme.

Forældrene tænker ikke over, hvilken risiko de udsætter deres børn for. Ikke kun deres egne børn men også andre børn som er svage og ikke kan blive vaccineret på grund af sygdom. For ikke at glemme de spædbørn, som endnu ikke er blevet vaccineret.

Kan starte
en epidemi

Risikoen for at starte en epidemi er stor, for slet ikke at nævne de risici de udsætter deres egne børn for, hvis de får mæslinger. Det er en sygdom som kan give skader på hørelsen. Risiciene for bivirkninger ved at få infektionen er større end ved at få vaccinen. Sygdommen Røde Hunde kan give skade på fosteret, hvis moderen får Røde Hunde under graviditeten.

Vi er langt om længe blevet fri for bl.a. Polio, Kopper, Difteri og Mæslinger, for at nævne nogle. Nu er der risiko for at disse sygdomme kommer tilbage, fordi nogle gerne vil tilbage til naturen i misforstået selvforståelse.

Jeg håber, at det blot er en kortvarig trend, men kan frygte, at det i en længere periode kan sætte sundhedstilstanden tilbage for en større gruppe børn og voksne.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: