Leverpostej og rødbeder. Der er nemt!

Jeg har altid bagt leverpostej selv – og hjemmelavede rødbeder dertil. Det er jeg vokset op med, og min mors opskrift holder stadig. Jeg bruger lidt mindre spæk og er lidt mere large med krydderbøssen, end hun var. Jeg har også tilføjet ansjoser til opskriften, det er det nye Umami.

Ingredienser
til leverpostej:
 • 1200 gr lever.
 • 300 gr spæk.
 • 3 ansjoser, blendet.
 • 2 revne æbler.
 • 1 stort løg eller 2 små, revet.
 • ½ tsk knuste nelliker.
 • ½ tsk Allehånde.
 • Salt og peber.
Opbagning:
 • ½ dl oliven
 • 2 spsk mel
Ingredienser
til rødbeder:
 • 1 kg rødbeder.
 • ¾ liter eddike.
 • 350-500 gr sukker.

Opskrift: Sådan bager du
en lækker leverpostej

Til hjemmelavet leverpostej hører der hjemmelavede rødbeder.

Tag gryden af varmen og pisk to æg i opbagningen.

Kom spæk i sovsen. Det er nemmere at få spækket opløst, når sovsen er varm, så undgår man klumper af spæk.

Kom krydderierne i blandingen. Herefter de blendede ansjoser og revne æbler og løg.

Leveren kommes i og det hele røres godt sammen.

Leverpostejen kommes i forme. Bages 50 – 60 min ved 200 grader ved varm luft.

Jeg plejer at fryse dem og bage dem i den bakke eller krukke de er frosset i, i god tid før de skal spises. De fleste er vilde med lun leverpostej, men den skal ikke være rygende varm.

Det er også en mulighed at få lun leverpostej i morgen, selvom det hele ikke blev spist i dag. Man kan komme den kolde, færdigbagte leverpostej i mikroen. Det praktiserede vores søn Christian ofte, når han er kom hjem fra skole og var sulten. Hvis du bringer aluforme, så husk dog at lægge leverpostejen over i en porcelæns– eller keramikskål inden den kommes i mikroovne.

Jeg bruger så vidt det er muligt ildfast stentøj, og det er virkelig praktisk. De kan fryses, puttes i ovnen til bagning og genopvarmes i mikroen

Rødbeder: Opskrift

Når jeg er i gang med at lave leverpostej, kan jeg lige så godt sylte rødbeder også.  Rødbeder og leverpostej hører sammen.

Opskriften har jeg fra ‘Den grønne syltebog’ – den kan jeg ikke undvære. Efterhånden har jeg dog frigjort mig fra den i et vist omfang, men jeg har den altid lige ved hånden hvis jeg f.eks. skal tjekke måske op på fordelingen af ingredienserne.

Rødbeder er noget af det nemmeste at sylte.

 • 1 kg rødbeder, små runde eller aflange koges i ca. 35 min.
 • Vandet hældes fra gryden og koldt vand hældes over de varme rødbeder. Skallen kan vrides af med hænderne.
 • Jeg skærer rødbederne i pænt tykke skiver, kommer dem i glas, som jeg har skyllet i atamon.
 • Lagen koger jeg af ¾ liter eddike og 350-500 gr sukker. Sukkermængden afhænger af, hvor søde man vil have smagen af rødbederne. Jeg kommer ikke atamon i lagen. De holder sig udmærket uden. Desuden er de altid spist inden for et par måneder, hjemmelavet leverpostej med hjemmelavede rødbeder er en populær spise her i huset.
 • Lagen hældes over rødbederne med det samme, og låget skrues på. Det skal skrues rigtig fast, så det er lufttæt, ellers bliver rødbederne dårlige. Jeg lader dem stå og trække et par dage.

Hjemmelavet leverpostej med hjemmelavede rødbeder bør selvfølgelig serveres på hjemmelavet rugbrød. Her er min opskrift på rugbrød. 

Gem eller udskriv denne artikel

%d bloggers like this: