Klude og viskestykker = mindre plastik

Plastik-posens dilemma: Jeg har som så mange andre besluttet, at gøre noget ved det, der hvor jeg mener, at jeg kan undvære det, og der hvor jeg ved at jeg kan gøre noget.

I mange år har jeg faktisk klippet gamle bomuldslagener i stykker til klude, som jeg har pakket mad ind i.

Bacon og spegepølse kan godt nøjes med at ligge pakket ind i et stykke bomuldsklud. Det afgiver ikke lugt i køleskabet, og det holder sig bedre.

Bomuldsklud kan erstatte plastik
En herlig, italiensk pølse kan fint opbevares i køleskabet pakket godt ind i et stykke bomuldsklud, her fra et af vores gamle lagener.

Jeg bruger også sildeglas som emballage i køleskabet.

alternativ_emball
De fine glas fra Glyngøre Sild er pæne og lågene er praktiske. Det er en ny type låg med løs kant som gør dem lette at rengøre og skrue af og på. Og så gør det jo ikke noget, at sildene er blandt de bedste, synes jeg.

Der er dog steder hvor det er umuligt at undvære plastik. Brød! Hvordan kan man opbevare brød i fryser og i hverdagen? Det tørrer jo helt ud.

Erstat plastik og køkkenfilm
med fugtigt viskestykke

Når jeg bager brød, plejer jeg at lægge husholdningsfilm over dejen, når den skal opbevares i køleskabet til næste dag. Det er praktisk og let, og dejen skal holdes fugtig. I går forsøgte, jeg så med et vådt viskestykke. Det var faktisk rigtig godt, så det må være vejen frem.

Der er selvfølgelig et lille ‘men’. Viskestykket skal vaskes. Hvordan går det op med bæredygtigheden,  sæbe, vand og strøm? Det er ikke til at regne ud. Jeg vasker jo alligevel, så et viskestykke fra eller til, tænker jeg. Konklusionen for mig er at, jeg prøver med det fugtige viskestykke i et stykke tid.

Gem eller udskriv denne artikel
%d bloggers like this: