De overflødige konflikter

Generøsitet en afgørende egenskab i et parforhold og kan forebygge mange konflikter.

Karsten og jeg har været gift siden 1983. Selvfølgelig har vi har haft masser af konflikter i vores lange samliv. Det bliver dog efterhånden færre og færre.

Intet ægteskab uden konflikter - men de bliver færre og færre
Vores gode ven, den høj præmierede fotograf Heine Pedersen, tog dette episke foto udenfor kirken: Til døden os skiller. Ja!

Men er der noget som kan blive til en indædt konflikt, så er det, når vi irettesætter hinanden. Vi burde efterhånden have fundet ud af at skelne mellem det der betyder noget, og det som bare er små ting i hverdagen. Ting som at kaffekolben og skærebrættet godt kunne være vasket bedre af. Døren til badeværelset står åben og den slags små ligegyldigheder.

De små hverdagsting

Nogle gange går jeg for meget op i de små hverdagsting, og det gør ondt bagefter, når jeg opdager, hvordan det kan påvirke en hel dag for os begge to.

Hvorfor kan jeg ikke bare lade det være, hvorfor skal det kommenteres?

Når vi får talt det igennem om aftenen, kommer vi altid til en fælles forståelse om, at det ikke er det værd. Det betyder så lidt om kaffekolben skinner eller er lidt mat. Det, der betyder noget er, at vi stadig kan få hinanden til at le, at vi stadig har lyst til at kysse hinanden, at vi kan have nogle dybsindige samtaler, og at vi elsker hinanden på trods af tidens tand har forandres os.

Generøsitet er ubetinget en værdi som skal gennemsyre mit ægteskab.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: