Fra brændenælde-mark til køkkenhave

Vi har boet i en gammel gård i en landsby syd for Aarhus i 12 år. Jeg har haft køkkenhave flere steder, men de sidste fire-fem år har jeg ikke haft en køkkenhave andet end et krydderurtebed tæt på huset.

Vi har 6000 kvm.  jord som er en blanding af prydhave og græs. En mark på ca. 2200 kvm. af de 6000 kvm. har ligget brak i flere år. Det vil sige at marken var groet til med brændenælder og tidsler. Jeg har i flere år haft planer om at omdanne marken til en urtehave.

Så kørte Karsten med havefræseren gennem hele marken. Det jævnede marken, brændenælderne holdes nu nede med havetraktoren.

Køkkenhave = hårdt arbejde

Nu skulle jeg jo så i gang med at grave køkkenhaven. Det var så til gengæld hårdt arbejde.

Første bed med kartoflerne. Flere ting skal i jorden.
Første bed med kartoflerne. Flere ting skal i jorden.

Jeg har lagt kartofler, som nu midt i juni står i seks flotte rækker. To forskellige sorter. En tidlig og en sen sort. Lige nu tæller vi på fingre, hvornår vi kan grave de første kartofler op.

To pæne bede har vi fået i denne omgang. Udover kartofler er der asier, ærter, drueagurker til syltning, dild, rødbeder, ruccola, almindelig salat, dild og radiser.

Min køkkenhave

Planen er at køkkenhaven efterhånden skal udvides til endnu flere små bed.  Det er lidt af en sejr, at jeg er nået så langt.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
%d bloggers like this: