Kvinders såkaldte behagesyge

Kvinders såkaldte behagesyge og kvinders selvværd. Det er det evindelige spørgsmål til kvinder som bliver interviewet. Det er ligegyldigt om det er karrierekvinder eller skuespillere. De bliver spurgt ind til, hvordan de har bekæmpet deres behagetrang, som om det er en forhindring eller klods om benet, som kan ødelægge deres karriere. Hvorfor? At tilsidesætte sig selv – er ikke noget dårligt i sig selv.

Behagesyge - ikke her!
Jeg vil til min død forsvare min trang til at behage, også søndag morgen til morgenmaden.
Gør op med begrebet behagesyge

I stedet for at bekæmpe denne såkaldte behagesyge, så vil jeg foreslå, at vi kvinder gør op med begrebet behagesyge som noget negativt, og udnytter symptomet som en kvalitet. Både i jobbet, som partner og som mor.

Vi kvinder skal udnytte den indbyggede kompetence, der ligger i at ville andre mennesker det godt. Det betyder jo ikke at vi skal lave os selv om. Det der for mig ligger i at behage andre, er at jeg ønsker, at andre har det godt i mit selskab.

Hvis de mennesker, som jeg gerne vil gøre noget sammen med, skal jo synes, at det bliver et godt samarbejde. Hvis jeg gerne vil have nogen til at gøre noget for mig, så skal de jo have noget igen. Det kan jeg give dem ved at give dem, det de kan lide.  Der skal man ikke underkende det sociale element ud over det faglige. Det gælder om at kramme,  forkæle og gøre andre glade, som min kære kollega siger igen og igen, når vi taler om vore samarbejdspartnere, som kan være svære at trække til truget, og få dem til at drikke vandet.

Så vi kan nøjes med at sige, at vi kvinder har en evne til at behage andre.

Karsten syntes da at jeg så ret 'behagelig' ud til vores bryllup i 1986, og det synes jeg egentlig også. Han har printet billedet ud til køleskabslågen.
Karsten syntes da at jeg så ret ‘behagelig’ ud til vores bryllup i 1986, og det synes jeg egentlig også. Han har printet billedet ud til køleskabslågen.
Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: