Den idéelle kærlighed

Er det den umulige jagt på det den ‘perfekte’ kærlighed, der står i vejen, når kvinder vælger at blive enlige mødre inden barnet bliver undfanget? Det er ikke ualmindeligt at kvinder vælger at få børn uden at have en partner.

Jeg forstår godt at kvinderne oplever at uret tikker, og at de skal skynde sig, når de har rundet de 30 år og endnu ikke har fundet manden i deres liv.

Er det generøsitet, der mangler, når de kvinderne opgiver håbet at finde en livsledsager, som de gerne vil have børn med?

Skyldes det mangel på generøsitet over for den anden, mangel på rummelighed?

Hvad med barnets værdighed?

Men jeg forstår det simpelthen ikke, beslutningen.

Det er ikke værdigt, heller ikke for barnet. Barnet får ikke mulighed for at få et forhold til en far, med de identitetsproblemer og savn, det kan give senere i livet.

For moderen må det opslidende, at være alene om at opdrage og tage alle beslutninger omkring barnet alene.

Det må også være opslidende ikke at have nogen at dele både de glæder og bekymringer der opstår i samværet med barnet.

En højere enhed?

At leve sammen et helt liv, at elske hinanden, at skabe et et samliv, videreføre traditioner, slægten, at formere sig. Hvordan kan det hele gå op i en højere enhed?

Det kræver generøsitet og rummelighed, et reelt ønske om at ville hinanden. Det kræver at vi giver hinanden plads. Det kræver også, at vi skal opgive nogle behov, som i perioder har været fundamentale for en.

Det er svært, men nødvendigt, hvis man skal have et samliv til at fungere. Noget af den energi, som man før har brugt på at få opfyldt nogle behov, skal i et samliv bruges til at udvikle relationen og det fælles liv.

Hvis man insisterer på at videreføre det liv, som man hidtil har levet alene, så er det dødsdømt til at mislykkes.

Så min opfordring, til Jer derude, som synes, at det er håbløst at finde en partner. Kig først indad og se på de behov og ønsker du har til dit liv, og ransag dig selv, hvad du kan tilføre og give afkald på. så er den første vej banet til at finde dit livs kærlighed.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: