Sådan undgår du plastik på huden

Vidste du at hudplejeprodukter og andre kosmetikprodukter fyldes med op til 10 pct. plastik? Til hvilken nytte? Det er overalt, du putter det på huden og i munden: Shampoo, tandpasta, cremer.

Hvad skal man kigge efter når man skal se om der er plastik i f.eks hudplejeprodukter og sæber. Svanemærket er et sted at starte, og jeg har her et link til en betænkning om miljø og kosmetik

Det er for mig lidt at en udfordring at skulle skifte min ansigtscreme ud med et nyt mærke. Jeg har i flere årtier brugt Clinique og været meget glad for den. Jeg har godt nok flere gange tænkt over at det nok ikke er så godt, som de lover med allergimærkning og lign.

Opfordring til kosmetik-firmaer:
Brug mindre plastik

Men hvad så med min øjenmakeup og øjenmakeupfjerner og makeupfjerner i det hele taget? Jeg synes at det har lidt for store konsekvenser for mig i hverdagen at droppe det. Så opfordring til alle kosmetikfirmaer: Gør noget ved det!

Jeg forsøgte i en kort periode at samle kaffegrums til bodyscrub. Det blev lidt for meget for mig. Der kom alt for hurtigt mug på, hvilket jo i sig selv er temmelig klamt.

Jeg gør lidt ved det i hverdagen, nogen gør det til en livsform, som det her eksempel fra en miljøbevidst iværksætter:

Emballage er en stor kilde til plastik-forurening

Gem eller udskriv denne artikel

Comments are closed.

%d bloggers like this: