Den grønne syltebog

Den grønne syltebog er udover Meyers bagebog et uundværligt redskab i mit køkken. Man kan google sig til meget. Det er dog stadig ‘Den Grønne Syltebog’.  Den grønne syltebog har jeg fået med mig fra mit barndomshjem, så der er også noget nostalgi i at have den, og en glæde over, at den stadig ‘gælder’.

Den Grønne Syltebog
Min egen grønne syltebog – godt slidt!

Min mor brugte også ‘Den Grønne Syltebog’ men da hun var bange for at bruge for meget sukker kom hun mindre sukker i alt det hun lavede. Hun var lidt af en sundhedsapostel, og sukker var en af de madvarer hun minimerede. Hun hævdede også, at hun bedst kunne lide de lidt mindre søde marmelader. Det har jeg selvfølgelig taget til mig. Karsten vil gerne have marmeladen sød, rigtig sød. Derfor har jeg måttet gå en del på kompromis med mine principper.

Marmelade

Rent faktisk har jeg fundet ud af at man får en rigtig god marmelade ved at koge nogle frugttyper lidt længere og komme med lidt mere sukker end jeg synes. Et paradigmeskifte i min opfattelse af at spise sundt.

Syltebogen udkom første gang i 1939 med råd og vejledning om Tørsleff produkter til syltning og henkogning, udgivet af Tørsleffs Husmoder Service. Prisen var 1 kr. Dengang kunne man sikker udelukkende få tørrede abrikoser. Min bog er fra 62. oplag. 1.5 mio er på det tidspunkt udkommet. I dag kan den købes på nettet til 49 kr.

Syltebogen beskrives som moderne syltning, hvilket i sig selv er sjovt. Der er stadig ikke ændret i opskriften.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: