Din egen pesto af Løvstikke

Pesto af løvstikke kan anbefales. Løvstikke er når den får gode betingelser en krydderurt, som pryder krydderurtebedet med sine store grønne blade og høje stængler. Den er blevet 2 meter høj i år – næsten ikke til at tæmme.

Løvstikke-pesto

Hidtil har jeg kun klippet den i salaten. Det giver en frisk og let bitter smag. Men skal passe på ikke at overdosere. Jeg har også forsøgt at koge bladene med kartofler, men løvstikkens bitre smag bliver for dominerende.

For at dæmpe løvstikkens bitre smag bruger jeg hasselnødder i stedet for pinjeker.

Opskrift på pesto af løvstikke:
  • 4 dl løvstikkeblade
  • 2 dl olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • Et lille stykke Parmesan

Det hele kommes i en foodprocessor og blendes helt fint. Hvis man synes at pestoen er for tyk, kan man komme mere olie i.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: