Stegte sild og rabarberkompot

Da sommeren endelig tjekkede ind, serverede jeg stegte sild og rabarberkompot for min mand.

stegte_sild_rabarberkompot3

Det var i min barndom det første tegn på sommer. Nogenlunde på samme tid som vi begyndte at kunne få dem røgede direkte fra røgeriet. Rabarber er nok den første nytteplante som kan høstes og er derfor indbegrebet af forår. Jeg elsker rabarber i alle afskygninger.

Sprøde, stegte sild

Der er dog noget helt særligt ved sildene og rabarberkompot. Opskrift på rabarberkompot her. De sprøde stegte sild to og to lagt sammen over persille imellem og serveret med kold rabarberkompot, er den perfekte smags-komposition.

 

Panering med æg og rugmel. De rensede sild foldes ud over hinanden med frisk persille imellem.
Panering med æg og rugmel. De rensede sild foldes ud over hinanden med frisk persille imellem.

Jeg er hensat til at sidde på altanen hos mine forældre i Nexø. Der er en stor birk i haven og synet ud over de røde tegltage med kirkespiret i baggrunden, understøttet af mågernes konstante skræppen.

Der blev selvfølgelig også serveret nye kartofler til. I min barndom fra kolonihaven, i mit ægteskab fra urtehaven bag huset.

Rengjorte rabarber
De rengjorte rabarber. Husk at lægge bladene til kompost.
Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: