Tip: Abrikosmarmelade

I dag er det tid til at koge abrikosmarmelade, som jeg prøvede at lave for første gang sidste år.

Rent tilfældigt kom marmeladen i år til at koge længere end jeg havde tænkt. Først troede jeg den skulle kasseres, men så smagte jeg på den. Delicious!  Den blev lækker, måske lidt for mørk. Jeg sparede Melatin. En del sukker og så den lange kogning var konservering nok.

Jeg fik en sjov oplevelse, da jeg skulle finde opskriften i Den Grønne Syltebog, som jeg har skrevet om et andet sted her på bloggen. Der var kun opskrifter på abrikosmarmelade med tørrede abrikoser, formentlig fordi det dengang var umuligt at få friske abrikoser på grund af lange transporttider.

Opskrift på abrikosmarmelade:
  • 1,5 kg friske abrikoser
  • 1 – 1,5 kg sukker

Abrikoserne skylles og kernerne fjernes. Abrikoserne hakkes i en foodprocessor. Abrikoserne blandes med sukkeret. Start med et kilo sukker. Lad det stå og trække en time, så saften fra abrikoserne trækkes ud.

Kog frugtblandingen i et par timer. Kom sukker i til den er sødet efter smag. Jeg kommer lidt mere sukker i end jeg synes. Det er sukkeret, som får smagen frem i frugten, og som konserverer frugten.

Hvis man vil have den lidt mere eksklusive konfiture, så skal marmeladen koge uden låg indtil den tykner. Der skal røres hele tiden, for at marmeladen ikke brænder på.

Jeg opbevarer mit syltetøj i genbrugsglas, men sørger altid for at skolde glas og låg.
Jeg opbevarer mit syltetøj i genbrugsglas, men sørger altid for at skolde glas og låg. Læs også mine andre tips til at undgå plastikemballage her.

Geleringsmiddel: Hvis man ønsker marmeladen lidt mere stiv, kan man komme Melatin i. Denne gang kom jeg 1 tsk. Melatin i lidt sukker. Geleringsmidlet koges op med marmeladen. Marmeladen kommes i glas, som er skyllet med Atamon. Låget skrues fast på glasset.

Jeg har forsøgt mig med endnu en variant af abrikos-marmeladen, som giver lidt mere touch af citron-skaller.

Opskriften til det er:

  • 900 gr. udstenet abrikos
  • 800 gr. sukker
  • Saft af en lille citron
  • Revet skal af to små eller en stor citron.

Når abrikoserne er hakket i food-processoren hældes de i en gryde sammen med citronsaft, citronskal og sukker. Det trækker en time i gryden. Derefter skal det småsimre i et par timer.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
%d bloggers like this: