Bed med Hortensia og masser af farver

Have-hortensia og farvenuancer.

Eksperterne siger at farverne på hortensia afhænger af jordbunden. Det tænke jeg ikke på, da jeg anlagde mit flotte hortensiabed. Om der er forskel på havehortensiaer eller hortensiaer i krukker var heller ikke inde i mine overvejelser.

Jeg havde efterhånden samlet en del krukker med Hortensiaer. De fyldte en del og skulle plantes om til større krukker. Krukkerne kunne jeg også godt bruge til andre blomster, og nye krukker er dyre.

Blomsterbedet

Derfor fik jeg ideen til blomsterbedet. Græs er pænt, men skal slås, og så manglede vi nogle flere farver på gårdspladsen.

Jeg gravede et rimeligt stort bed ud af græsplænen og vendte græsset om, kom lidt ekstra jord på fra marken. Det var det eneste jeg gjorde. Ikke noget gødning eller anden jordforbedring.

Hortensia-bed
Hortensia-buskene er gode “rumdelere” i haven, og de giver lidt læ på grund af deres størrelse og tæthed.

Det forunderlige er at Hortensiaerne i bedet har flere forskellige nuancer. jeg har ellers fået at vide at det er jorden, som afgør, hvilken farvenuance Hortensiaerne får. Om der er forskel på havehortensiaer og dem til krukker ved jeg ikke. Men de har vokset sig store og flotte på ganske få år.

Hortensiaer er også flotte om vinteren, hvor de står med deres tørrede blomster. De er velegnede og flotte i en juledekoration.

Hvorfor de er forskellige farver ved jeg ikke. Men flot er det.
Hvorfor de er forskellige farver ved jeg ikke. Men flot er det.
Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: