Kryddersnaps af hyldeblomst

Kryddersnaps af hyldeblomster! Hvem kunne tro det?

Noget nyt skulle ske med alle de hyldeblomster, vi har på grunden. Jeg har produceret mange liter hyldeblomstsaft. Saft er ikke noget, der bliver drukket meget af her i huset mere. Så saften fylder i fryseren og køleskabet. Derfor havde jeg besluttet ikke at producere mere.

Men hvad så, når hyldeblomsterne står og frister?

Kryddersnaps på hyldeblomster har vi ikke prøvet før, så det måtte forsøges. Opskriften fandt jeg i Hans Lyngby Jepsens bog ‘Brændevin, bjesk og bitter’ fra 1973. Sjov og finurlig bog som kan anbefales, hvis man er interesseret i kryddersnapse.

Uundværlig bog når man skal lave kryddersnaps.
Hans Lyngby Jepsens bog om brændevin kan stadig findes antikvarisk og på Nettet.

 

Opskrift: Blomster af 4 – 6 skærme sættes på en flaske Brøndum Snaps eller Jubilæums Akvavit. Jeg kan anbefale den neutrale Brøndum Snaps.

Trækketid to døgn eller lidt mere. Jeg lod den trække en uge for at være på den sikre side.

Server til en fyldig sild

Snapsen blev serveret til en Matjes kryddersild og en dildsild. Smagen er blid, honningagtig, meget tiltalende. Farven er lys beige.

Hans Lyngby Jepsen skriver, at snapsen  ikke vinder ved lagring. Det kan jeg endnu ikke udtale mig om, da snapsen er fra i år. Da vi kun har forsøgt os med en lille prøve, må vi se om vi kan lade den stå til næste sommer, når der kommer nye hyldeblomster.

Han skriver også at ikke alle bryder sig om den. Måske fordi den er mild og god!

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
%d bloggers like this: