Opskrift: Rabarberkompot

Rabarberkompot er et gammelt, klassisk tilbehør. Det er glemt i de fleste husholdninger, men det er synd, for det giver en herlig friskhed til maden.

Her er min opskrift på rabarberkompot.
  • 300 gr rensede rabarberstilke
  • 100 gr sukker
  • Korn af 1 stang vanilje

De rensede rabarber, stilke skærer i ca 2 cm stykker lægges i en gryde med sukker og kornene af vaniljestangen. Det må gerne stå og trække ½ time inden det koges.

Rabarberne simrer ved svag varme ca. 10 min. til kompot’en får en cremet konsistens, og strukturen i rabarber-stykkerne stadig kan ses.

Rabarberkompot
Rabarberkompot er godt som tilbehør.
Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: