iPad som et interaktivt legetøj

iPad er mere end blot et passiviserende redskab som forældre og bedsteforældre kan stikke i hånden på børn og børnebørn for at få fred.

Som jeg før har skrevet, så blev min bekymring om iPad’ens dårlige indflydelse på børn gjort til skamme.

I stedet for at være nervøs for alle de nye IT-redskaber, som dukker op, så tror jeg at vi – også som bedsteforældre – skal gå aktivt ind i anvendelsen af dem, så vi kan udnytte potentialet i dem og gøre det til et fælles redskab. I stedet for at trække os tilbage og lade de unge om den sag.

Op på hesten, ind i opgaven

Jeg har valgt at gå offensivt ind i opgaven. Når barnebarnet nu er så fascineret af det I-pad’en kan, så må jeg op på hesten og sammen med Osvald gå på opdagelse. Osvald og jeg har på den konto får mange gode oplevelser sammen.

Det er fantastisk at opleve, den udvikling der hele tiden sker. Den første app jeg downloadede til vores barnebarn var Rasmus Klump. Det var først og fremmest film og musik, som vi selvfølgelig kunne sidde sammen og se og lytte til.

Der gik dog ikke lang tid, før vi kunne bruge app i en fælles leg. Jeg er f.eks. vildt imponeret når vi leger med vendespillet. Osvald har været lynhurtig til at forstå logikken i spillet, har synes, at det er sjovt at lede efter de to næste ens kort, og den glæde der opstår, når Rasmus Klump daler ned fra himlen i en luftballon med flagene omkring sig som en gevinst, når alle kort er blevet parret.

Osvald-iPad

Ramsjang har også nogle lærerige interaktive spil, som vi kan være sammen om.  Bogstavleg osv.

Albertes børnesange er også et fast repertoire, vi har sammen. Osvald kan alle sange, og det er vigtigt, at vi synger og danser på en og samme gang.

Jo det kan anbefales at lege sammen med de små om iPad’en. Så er det også nemmere at sætte sig sammen og samle lego, eller læse højt af bøger, når vi først har fået en fælles forståelse og tæt relation.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: