Opskrift: Rabarbertrifli

Så stod den på rabarbertrifli. Min gode veninde Charlotte er altid god til hurtigt at sætte en lækker lille dessert sammen lige inden vi skal til at tilberede aftensmaden.

Sidst vi var sammen fik vi en lækker rabarbertrifli. Finessen er også at den skal være tilpas i størrelsen, ikke så stor, at man bliver overfyldt efter en god hovedret. Der skal være flere gode smagsnuancer.

Nu har jeg taget kampen op. Rabarberne i haven er ikke imponerende lige nu, men jeg kunne lige få nok til en lille rabarberkompot til en trifli for to personer. Retten består af rabarberkompot, makroner og en creme. Det tager en lille halv time at tilberede, og den stod kun i køleskabet en lille time. Mens jeg tilberedte hovedretten, og den blev fortæret.

Opskrift til 2 personer i portionsanretninger

Rabarberkompot:
  • Rabarber – ca 100 gr renset
  • 50 gr sukker
  • korn af en ½ vaniljestang

Skær rabarberne i små stykker og kog dem ved svag varme med vanilje til det bliver en cremet kompot. Afkøles

Creme:
  • 1 æggeblomme
  • 2 spsk. rørsukkker
  • korn af en ½ vanillestang
  • 1 spsk. græsk yoghurt 10%
  • 1 dl piskefløde

Æggeblommen piskes godt med rørsukker og vaniljekorn, rør den græske yoghurt i æggeblandingen.

Pisk fløden og rør den forsigtigt i blandingen af æg og yoghurt.

Anret triflien i et par høje glas. Start med rabarberkompot, 1 knust makron og creme. Gentag lagene en gang til.

En rabarbertrifli skal serveres i høje glas, fordi det ser smukt ud - og det ser ud som om der er mere en der i virkeligheden er. Men det ser spændende ud.
En rabarbertrifli skal serveres i høje glas, fordi det ser smukt ud – og det ser ud som om der er mere, end der i virkeligheden er. Samtidig ser det spændende ud, synes jeg.

Den overskydende creme kan holde sig i køleskabet et par dage, til en anden lækker trifli. Måske en brombærtrifli. Det er jo ved at være årstiden.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: