Opskrift: Rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en skøn lille dessert med en liflig smag af forår og sommer.

Rabarbertrifli

Min gode veninde Charlotte er altid god til hurtigt at sætte en lækker lille dessert sammen lige inden vi skal til at tilberede aftensmaden.

Sidst vi var sammen fik vi en lækker rabarbertrifli. Finessen er også at den skal være tilpas i størrelsen, ikke så stor, at man bliver overfyldt efter en god hovedret. Der skal være flere gode smagsnuancer.

Nu har jeg taget kampen op. Jeg har altid rabarber i fryseren i portioner, som passer til 4 personer. Retten består af rabarberkompot, makroner og en creme. Det tager en lille halv time at tilberede, og den skal kun stå i køleskabet en lille time.

Ingredienser:

Opskrift til 4 personer i portionsanretninger.

Rabarberkompot:
  • 250 g rabarber (renset).
  • 125 gr sukker.
  • korn af en ½ vaniljestang.
Creme:
  • 2 æggeblommer.
  • 2 spsk. rørsukkker.
  • Korn af en ½ vanillestang.
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10%.
  • 1 dl piskefløde.
Anretning af rabarbertrifli:
  • 8 makroner.

Tilberedning:
Rabarbertrifli

1 Skær rabarberne i små stykker og kog dem ved svag varme med vanilje til det bliver en cremet kompot. Afkøles

2 Æggeblommen piskes godt med rørsukker og vaniljekorn, rør den græske yoghurt i æggeblandingen.

3 Pisk fløden og rør den forsigtigt i blandingen af æg og yoghurt.

4 Anret triflien i et nogle dessertglas. Knus makronerne og fordel halvdelen af de knuste makroner i bunden af glassene. Fordel halvdelen af rabarberkompotten i glassene. Fordel de sidste makroner oven på rabarberkompotten, derefter et lag rabarberkompot. Slut med cremen.

5 Pynt eventuelt med blade fra rød skovsyre.

Streg

Se også min opskrift på Panna cotta med appelsin og solbær.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: