Yes! Clinique udfaser mikroplastik

Det er fedt at lade sig forkæle med god samvittighed, men det er ikke så fedt når det involverer mikroplastik.

En dejligt duft, læbestift, mascara, fugtighedscreme, ansigtsæbe og læbestift fra Clinique.

Der er mikroplastik i mange skønhedsprodukter

Ekspedienten i Matas garanterede, at Clinique har udfaset brugen af mikroplast, som jeg har skrevet om før, i deres produkter. Så kunne jeg altså godt med nogenlunde god samvittighed købe min øjenmakeup i mærket Clinique.

Svanemærket

I min iver efter at undgå miljøskadelige produkter i de makeup og hudplejeprodukter jeg køber, er jeg blevet skeptisk over for det mærke som jeg har brugt mest – Clinique. Det er godt nok allergitestet, men hvad betyder det egentlig. Jeg opdagede også sidste gang jeg skulle købe ansigtscreme, at den indeholdt mikroplast. Derfor købte jeg i stedet Svanemærket ansigtscreme i brugsen.

Alligevel besluttede jeg mig for at købe en øjenmakeup i fredags i mærket Clinique. Det er en ‘Chubby stick’ i farven Lavish Lilac – en stift i en farve som passer perfekt til mig. Nem at komme på, og i det mindste er der ikke mikroplast i den. Her har Clinique oven i købet lavet en lille video om den.

Ekspedienten hos Matas lokkede med en ekstra gaveæske til 310 kr, hvis jeg købte to ting. Det var jo lidt svært at sige nej til. Da jeg konfronterede ekspedienten med at jeg var lidt forsigtig med flere produkter i Clinique på grund af mikroplastik, blev hun forundret. Hun gjorde opmærksom på, at der havde været mikroplast i nogle af deres produkter, men det var blevet udfaset, og hun ville også undersøge det nærmere igen.

Det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for, så jeg købte også en mascara, den jeg plejede at bruge – også uden mikroplastik.

Når nu Clinique udfaser brugen af mikroplastik, så kan jeg måske også trygt benytte de andre produkter, som jeg plejer. Der er heller ikke parabener i deres produkter. Måske skal jeg også passe på med at være for hysterisk, og tage de kampe, hvor det virkelig batter.

Jeg kæmper stadig for at nedbringe plastikforbruget.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: