Fiskefrikadeller med citronsauce

Hvis jeg skal have fiskefrikadeller skal de være hjemmelavede. Fiskehandleren kommer hver tirsdag og er så venlig, at han på bestilling tager hakket torskefilet med, da det er billigere end at købe hele torskefileter. Det er virkelig service.

Citronsovs er også lidt af en reminiscens efterhånden. Jeg fandt opskriften i “Mad fra A til Z”, som er opskriftshæfter man kunne samle i 1970’erne. Det var hæfter, som man fik et af om måneden og kunne samle i fine røde mapper. Selv om jeg finder mange opskrifter på nettet, så kan jeg altid finde traditionelle opskrifter i hæfterne. Der fandt jeg altså citronsovsen.

Opskrift: Fiskefrikadeller:
  • 500 gr hakket torsk
  • 2 æg
  • 2 spsk mel
  • et fint revet løg
  • salt og peber

Det hele røres sammen. Det bliver bedst hvis farsen kan hvile en times tid i køleskabet, så dejen sætter sig.

Jeg steger frikadellerne i olivenolie – og min mand lavede denne lille sjove video mens han ventede på lækkerierne:

Citronsovs:
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 dl lys bouillon

Æggene piskes godt sammen, og citronsaften hældes i under piskning. Den varme bouillon hældes langsomt i under piskning.

Sovsen varmes langsomt op på blusset og der røres kraftigt indtil sovsen tykner. Der skal tålmodighed til og samtidig skal man passe på at sovsen ikke koger.

Fiskefrikadeller med citronsovs
En kvist persille giver citronsaucen lidt ekstra “bid” uden at overdøve citronsmagen.

Nyopgravede kartofler og haricot vert er godt at servere til.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: