Dag 3 med syltning: Saltagurker

Saltagurker er et helt specielt tilbehør. Det er også i vores familie Karstens område. De eneste som er dedikeret til saltagurker er Karsten og vores søn Christian.

Saltagurker en en tysk specialitet
Saltagurker kan spises næsten til alt som markant tilbehør, eller bare som snack i små bidder

Karsten har det fra sin tyske mor –  “Salzgurken” eller “Saure Gurken”.  Jeg tror også at det er noget man skal være opvokset med, som også Christian er det.

Salt-agurker er svære at skaffe i Danmark, men sjovt nok ikke i Sverige. Derfor er det en af de ting, som er faste på vores indkøbsliste når vi er i Sverige.

Det er altså Karsten som står for tilberedningen.

Sjovt nok så findes opskriften også i ‘Den grønne syltebog’. Den benytter Karsten med sin egen tilpasning.

Opskrift på saltagurker:

3 snese små grønne drueagurker, ca 11/2 kg 2 ltr. koger koldt vand.

Syltelage:

2 ltr vand, 75 gr salt, 11/2 dl eddike, 1 tsk vinsyre, 1-2 laurbærblade og Dildskærme.

Dag 1:

Drueagurker skylles og børstes rene. De prikkes tæt. De lægges i saltlagen og dækkes med et klæde.

Dag 2:

Vand, salt eddike, vinsyre og laurbærblade koges 5 min. Dildskærmene skoldes et øjeblik i den kogende lage.Lagen afkøles under låg.

Lagen hældes fra agurkerne, som tørres i et klæde og lægges i atamonskyllede glas. Den kolde lage hældes over, Dildskærmene fordeles i glassene. Låget skruet tæt på.

Agurkerne var lidt for store, derfor blev de skåret i store stykker på ca. 3 cm.

Saltagurker er som navnet antyder meget salte, men i små mænger er det godt som tilbehør til alle mulige retter. Det er lækkert hakket i en grøn salat.

agurker_to_stoerrelser
Udgangspunktet er naturligvis de hjemmedyrkede agurker, som jo ikke indretter sig med en fælles størrelse i køkkenhaven. Det er vigtigt at de får vand i det meste af vækstperioden, eller bliver de let bitre.

Se også min opskrift på asier.

Gem eller udskriv denne artikel

%d bloggers like this: