Dag 3 med syltning: Saltagurker
Saltagurker er et helt specielt tilbehør. Det er også i vores familie Karstens område. De eneste som er dedikeret til saltagurker er Karsten og vores søn Christian.

Karsten har det fra sin tyske mor – “Salzgurken” eller “Saure Gurken”. Jeg tror også at det er noget man skal være opvokset med, som også Christian er det.
Salt-agurker er svære at skaffe i Danmark, men sjovt nok ikke i Sverige. Derfor er det en af de ting, som er faste på vores indkøbsliste når vi er i Sverige.
Det er altså Karsten som står for tilberedningen.
Sjovt nok så findes opskriften også i ‘Den grønne syltebog’. Den benytter Karsten med sin egen tilpasning.
Opskrift på saltagurker:
3 snese små grønne drueagurker, ca 11/2 kg 2 ltr. koger koldt vand.
Syltelage:
2 ltr vand, 75 gr salt, 11/2 dl eddike, 1 tsk vinsyre, 1-2 laurbærblade og Dildskærme.
Dag 1:
Drueagurker skylles og børstes rene. De prikkes tæt. De lægges i saltlagen og dækkes med et klæde.
Dag 2:
Vand, salt eddike, vinsyre og laurbærblade koges 5 min. Dildskærmene skoldes et øjeblik i den kogende lage.Lagen afkøles under låg.
Lagen hældes fra agurkerne, som tørres i et klæde og lægges i atamonskyllede glas. Den kolde lage hældes over, Dildskærmene fordeles i glassene. Låget skruet tæt på.
Agurkerne var lidt for store, derfor blev de skåret i store stykker på ca. 3 cm.
Saltagurker er som navnet antyder meget salte, men i små mænger er det godt som tilbehør til alle mulige retter. Det er lækkert hakket i en grøn salat.

Se også min opskrift på asier.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på: