Unik natur: Vandre-tur i Mols Bjerge

Det var den smukkeste sommerdag, vi havde valgt til vandre-turen i Mols Bjerge. Et geografisk lille område men med utrolig mange oplevelsesmuligheder. Det var skønt at få vandrestøvlerne på igen, som har stået ubrugte lidt for længe.

Vi parkerede bilen ved Femmøller, og startede på “Den italienske Sti“. Den hedder sådan, fordi Karen Blixen engang på en vandretur syntes, at naturen mindede om Italien, med sine dybe dale og det blå hav i baggrunden. Jeg kan kun give hende ret.

Som at vandre i Italien

Vi havde vitterlig en oplevelse af at vandre i et italiensk bjergområde. Stien er kuperet og beplantningen består blandt andet af enebærbuske, gyvel og tujaer, som netop minder om den natur man møder sydpå.

Billedtekst her

Brombærbuskene var fulde af modne bær. Vi skulle holde tungen lige i munden og jeg var glad for, at jeg havde mine fantastiske vandrestøvler på. Det varme og fugtige sommervejr bidrog også til at, vi følte os hensat til middelhavsområdet. Temperaturen nåede op på 28-29 grader på denne skønne og for danske forhold helt usædvanlige sensommerdag midt i september.

At vandre er livet: På vej ud i "vildnisset" i den næsten magiske skov
På vej ud i “vildnisset” i den næsten magiske skov

Vi gav os selv en del yderligere udfordringer, da vi begav os ind på et område, hvor nærmest et helt skovområde var ved at blive fældet. Det gav også lidt mere kolorit på turen, at skulle kravle over fældede træstammer og grene.

Min gode veninde Henny har som regkl det lange ben foran
Min gode veninde Henny har som regel det lange ben foran

Mols Bjerge er i det hele taget er et fantastisk smukt område, med flotte bløde bakker. Natur, som er en blanding mellem skov og hede med blomstrende lyng. Ind imellem er der næsten vildnis.

Pludselig  dukker der en bakketop op i det fjerne, hvor vilde heste boltrer sig på bakkekammen.

Fritgående heste smykker bakkekammen. Fascinerende.
Fritgående heste smykker bakkekammen. Fascinerende.

I en lysning midt mellem tæt skov hilser vi på en flok kvæg af en helt speciel flot art. Køer med deres kalve som uforstyrret nyder livet.

Krybdyrsmåtter

Der er gjort meget for at byde os besøgene velkommen. Der er skilte i området, som fortæller om dyrelivet og planterne, “krybdyrsmåtter”, som består af et stort stykke tagpap på jorden, hvor snoge og hugorme kan gemme sig. Stierne er godt afmærkede.

Vi tog turen sammen med vores gode venner Henny og Povl Anker. Dem har vi mange gode naturoplevelser med.
Vi tog turen sammen med vores gode venner Henny og Povl Anker. Dem har vi mange gode naturoplevelser med.
Frokost i det grønne
Frokost i det grønne

I udkanten af området ligger idylliske huse, og små samfund. Tænk at bo så tæt på denne smukke natur.

molsbjaergesept2016-femmoeller_smukthus

 

 

 

 

 

Efter fire timers vandring har vi kun set et lille udsnit af området. Der er muligheder for mange nye vandreture i Mols Bjerge. Så vandrestøvlerne bliver ikke gemt langt væk.

Jeg elsker at vandre - det giver puls og oplevelser

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: