Apropos at vandre: Støvler er afgørende

Jeg har skrevet lidt om vandre-ture herhjemme, og det får mig til at tænke på, hvor meget det har betydet, at vi for et par år siden købte vandrestøvler af høj kvalitet.

Støvler, det kan enhver da forstå er et af de mest fundamentale udstyr, når man skal ud at vandre en længere tur. Så kan man klare alt fra jævne grusstier til knoklede stier med en blanding jord, græs, grus og sten.

Vi har i mange år vandret i kondisko, selv fjeldvandringer kunne vi klare. Men jeg oplevede alligevel at blive træt i fødderne efter nogle timer. Og man bliver jo ikke yngre.

Vandre-støvler

For et par år siden fik jeg et par rigtige vandrestøvler. Jeg købte – eller måske mere præcist: investerede i – Meindl-støvler, og oplevede en kæmpe forskel. Jeg synes nærmest at, jeg svævede henover stenede og knoklede stier. Mens min kære husbond Karsten vægrede sig ved den store udskrivning.

Sälen-fjeldet, hvor vi har stået på ski flere vintre og somre for at vandre
Sälen-fjeldet, hvor vi har stået på ski flere vintre og vandret flere somre.

Karsten har ellers altid været lidt af en udstyrsfreek med ting og sager fordelt i de mange lommer i hans Dombke fotovest, som han bruger som vandrejakke. På vore ture har han sørget for at være garderet mod alle forskellige udfordringer. Hvordan skal man kunne klare sig uden et mini-vandrensningsanlæg! Det kunne rense 100 ml vand i timen. Eller en økse til at hugge træ til brænde, en spade til at grave et ildsted.

Kompas er vigtigt vandre-udstyr

Kompasset, må jeg anerkende Karsten for. Når man er i de svenske fjelde, så er et kompas meget vigtigt. Det har hjulpet os på rette spor utallige gange. Jeg er stadig i lære på dette område.

Støvlerne var altså for dyre, mente han, så han tog sine “fine” ørkenstøvler på, og kæmpede sig igennem den første dag med store beklagelser.

vandrestoevler_k
Karsten krøb til korset og fik nye støvler dagen efter. Vi greb dybt i tegnebogen og købte Mindl-støvler også til Karsten. Han oplevede den helt store forvandling. Hans egne ord var, at han nu kunne forcere de stejle knoklede stier som en gazelle.

Siden da har vi aldrig haft problemer med trætte fødder.

Markeringen af skiløjper er også på plads om sommeren.
Markeringen af skiløjper er også på plads om sommeren.

Vandre over vand. Der er udlagt gangplanker hvor stierne krydser vådeområder. En fantastisk service.
Der er udlagt gangplanker hvor stierne krydser vådeområder. En fantastisk service.
Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: