Sytede agurker, fortsat…

Sidste uge var en hektisk uge med syltning af agurker og asier. Syltning af de små drue-agurker blev sat i gang for nogle dage siden. Det er en længere proces.

Drueagurkerne er blevet prikket i bedste stil, og har ligget i saltlage i et døgn. Næste trin er at de skal lægges i den endelige syltelage, hvor de skal ligge et døgn. Hvorefter lagen skal koges op og skummes.

Drueagurkerne kom til at ligge mere end et døgn, faktisk i fem døgn, inden jeg kom videre i processen. Så vidt jeg kan se både på lagen og agurkerne, så er der ikke sket noget ved det.

Jeg måtte også købe flere glas, da alle vores genbrugsglas var brugt. I dag fredag er de så kommet i de flotte italienske glas.
Tawana-syltede agurker

Lagen er kogt op og hældt over drueagurkerne. Jeg skummede ikke lagen, da der ikke var nogle urenheder at skumme.

Jeg er spændt på, hvordan de smager. Det er først da jeg kan konstatere om de er blevet vellykket.

Læs også min artikel om salt-agurker. De kaldes også “polske agurker” – de er syltet helt uden sukker. Meget friske.

Opskrift på syltede agurker

Tawana-syltede agurker. (Tawana er bare et navn, som skal klinge eksotisk og som stammer fra Fjernøsten. Flere hoteller og restauranter i f.eks. Bangkok hedder noget med Tawana…)

  • 4 kg drueagurker
  • 3/4 kg perleløg
  • 100 gr peberrod
  • 4-6 dildskærme.
  • Saltlage: 4 ltr vand, 400 gr salt.
  • Syltelage: 3 ltr eddike, 1,5 kg sukker, 2 breve syltekrydderier.
  • Atamon til at skylle glassene
Dag 1

Drueagurkerne vaskes og prikkes grundigt med en gaffel. De lægges i en stor gryde ned låg. Saltlagen hældes over, og de står et døgn.

Dag 2

Lagen hældes fra.

Drueagurkerne tørres og lægges lagvis med de pillede løg og peberroden, som skrabes og skæres i skriver. Dildskærmene lægges øverst. Eddiken koges i 10 min. med sukkeret og krydderierne, som hældes løst ned i eddiken. Lagen hældes straks over agurkerne.

Dag 3

Lagen hældes fra og koges i 5 min, skummes. Agurkerne kommes i Atamonskyllede glas. Lagen hældes over. Glassene lukkes tæt.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: