Laksesalat af kold, varmrøget laks

Laksesalat af kold varmrøget laks er en lækker anvendelse af  resterne fra den varmrøgede laks, som jeg tidligere gav opskrift på. En hel side laks på 600 gr. er for meget til to personer, og at spise kold varmrøget laks dagen derpå, kan godt lade sig gøre, men det er nu sjovere med laksesalat.

Laksesalat kan serveres  som en lækker forret eller en frokostret.

laksesalat

Til dressingen brugte jeg græsk yoghurt 10% og Hellmann’s mayonnaise. Jeg synes at det er vigtigt ikke at gå på kompromis her og bruge for fedtfattige produkter.

Opskrift til laksesalat af 300 g varmrøget laks:

Dressing:

  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk mayonnaise
  • En smule citronsaft og revet skal af en halv citron
  • Salt og peber
  • En spsk kapers og lidt af lagen

Laksen rives i stykker med en gaffel og blandes i dressingen.

Til en forret serverede jeg laksesalaten til et stykke ristet brød. Se min opskrift på brød med Ølandshvede.

Laksesalat og et godt stykke hjemmebagt brød

Til frokost har jeg serveret laksesalaten med avocado, rød peber i strimler, og rødløg i skiver. Dertil ristet rugbrød. Opskriften på rugbrød har jeg tidligere beskrevet.

Lækker frokost med laksesalaten på ristet, hjemmelavet rugbrød, avocado og rødløg.
Lækker frokost med laksesalaten på ristet, hjemmelavet rugbrød, avocado og rødløg.
Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: