Laksesalat af kold, varmrøget laks
Laksesalat af kold varmrøget laks er en lækker anvendelse af resterne fra den varmrøgede laks, som jeg tidligere gav opskrift på. En hel side laks på 600 gr. er for meget til to personer, og at spise kold varmrøget laks dagen derpå, kan godt lade sig gøre, men det er nu sjovere med laksesalat.
Laksesalat kan serveres som en lækker forret eller en frokostret.
Til dressingen brugte jeg græsk yoghurt 10% og Hellmann’s mayonnaise. Jeg synes at det er vigtigt ikke at gå på kompromis her og bruge for fedtfattige produkter.
Opskrift til laksesalat af 300 g varmrøget laks:
Dressing:
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 spsk mayonnaise
- En smule citronsaft og revet skal af en halv citron
- Salt og peber
- En spsk kapers og lidt af lagen
Laksen rives i stykker med en gaffel og blandes i dressingen.
Til en forret serverede jeg laksesalaten til et stykke ristet brød. Se min opskrift på brød med Ølandshvede.
Til frokost har jeg serveret laksesalaten med avocado, rød peber i strimler, og rødløg i skiver. Dertil ristet rugbrød. Opskriften på rugbrød har jeg tidligere beskrevet.
Skriv et svar