Spidskål: En revolutionerende, simpel ret

Jeg serverede i dag spidskål til hovedret. Det var revolutionerende!

I min mand Karstens optik, er spidskål fint som tilbehør en vinterdag til en hakkebøf. I aften fredag blev det hovedretten, og Karsten var begejstret.

Jeg fik retten med spidskål serveret som forret i sidste uge på restaurant Castenskiold, som jeg beskrev i artiklen Supperclub. Det skulle prøves af. Med brøndkarse og revet Havgusost var retten fyldig og mættende.

Vi drak en fransk vin til, Terre de Brume, Costiere de Nimes. En vin fra Rhone området. Den klædte retten meget fint. Det er svært st finde rødvine, som passer til ost. Men denne vi matchede alle ingredienser fint. Jeg fandt vinen i Superbrugen til 50 kr. Fantastisk til prisen.

Opskrift på spidskål:
  • Et pænt stort spidskål
  • Olivenolie til stegning
  • Brøndkarse
  • Havgusost
Havgusost er et dansk, meget velsmagende alternativ, til udenlandske oste som f.eks. Parmesan.
Havgusost er et dansk, meget velsmagende alternativ, til udenlandske oste som f.eks. Parmesan.

Del spidskålen i to dele. Steg den på skæresiden i 5 min. Læg låg over under stegningen. Vend spidskålen og steg den få minutter på den anden side. Spidskålen skal ikke være helt gennemstegt. Den skal være al-dente og sprød.

Spidskål er en lækker simpelt ret

Anret den halve kål på en tallerken med skæresiden opad. Kom rigelig med brøndkarse på spidskålen, og riv Havgusost over.

Et par stænk hvidvins Balsamico-eddike giver retten lidt ekstra sur/sødt bid.

Som afslutning på måltidet, serverede jeg gedeost, kiks og hybenskaller. Så var vi også mætte!

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: