Bæredygtig kartoffelsuppe med løg
Denne kartoffelsuppe er en skøn efterårssuppe. Den er cremet og smagfuld. For at gøre den lidt mere spiselig, serverede jeg suppen med et drys ristede bacontern. Det kan anbefales … for smagens og husfredens skyld.
Vi har i den grad efterlevet anbefalingerne om at spise mindre kød og tænke bæredygtighed ind i madlavningen. Kartofler er gravet op i vores egen have. Estragonen og purløgene er hentet i vores urtehave. Honningen, som er brugt i toppingen. er fra den lokale biavler, købt i vores lokale SuperBrugs, som er gode til at satse på lokale leverandører, og fortælle om det på Facebook.
Hvidløgene er fra vores nabo Gårdbutikken Paradiset, hvor vi i øvrigt køber æg og mange af vores grøntsager.
Jeg må tilstå at hvidvinen er fransk. De øvrige ingredienser er godt nok økologiske, men jeg kan ikke garantere, at de er produceret i nærområdet.
Opskrift på kartoffel-løgsuppen:
Topping:
2 dl creme fraiche – jeg brugte 9%
3 spsk finthakket purløg
Et stænk citron
En spsk honning
Salt og peber
Røres sammen og sættes på køl
Kartoffelsuppe:
Et helt hvidløg
3-4 skalotteløg
8 mellemstore kartofler
4 dl hvidvin
8 dl vand
2 grøntsagsbouillon-terninger
2 spsk hakket frisk estragon
Salt og peber
Olivenolie til at svitse løg og kartofler
Skær toppen af hvidløget og bag det i en forvarmet ovn på 200 gr i 30 min
Hak løgene fint og skær de skrællede kartofler i grove tern. Svits dem et kort øjeblik i olien. Kom hvidvinen over og bring det i kog. Kom vand og bouillonterningerne i og bring i kog. Lad suppen simre til kartoflerne er helt møre. Klem de bløde hvidløgsfed ud af skallerne og kom dem i suppen. Purér suppen med en stavblender. Kom estragon og fløde i suppen og smag til med salt og peber. Giv den et kort opkog.
Server suppen med ristede bacontern og cremefraiche og honningcremen.

Vi drak en Chianti Classico fra 2013 til. Opskriften på suppen er fundet i mit yndlingsblad Isabellas efterårsudgave 2016.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar