Lækre koldhævede boller
Opskriften på disse boller har jeg fået af min svigerdatter Cille, som bagte dem til Osvalds fødselsdag. Cille har fundet opskriften på nettet, hvor anneauchocolat.dk har lagt dem ud. Hun har igen fundet opskriften hos Claus Meyer. Sådan bliver opskrifter sendt rundt og videregivet. Det er det nye univers.
Jeg bagte bollerne sidste weekend og de blev mere end vellykkede. I modsætning til andre koldhævede boller, som jeg har prøvet, hævede de meget, og blev som opskriften lovede, flotte og luftige.
Dejen skal røres på en kraftig røremaskine, som min Kenwood. Dejen skal æltes længe og til slut på høj hastighed.
Gluten-testen
Man kan lave glutentesten, for at se om dejen er klar. Hold en lille klump dej og stræk dejen mellem hænderne, så den bliver næsten gennemsigtig uden at gå i stykker. Så er den klar til hævning. Det tager ca 20 minutter at ælte dejen. Jeg har fundet en lille, illustrativ YouTube om gluten-testen her.

Opskrift 20 boller:
- 600 gr hvedemel
- 150 gr rugmel
- 7 dl vand
- 15 g gær
- 15 g havsalt
Gæren røres ud i vandet. Kom mel og salt i og rør så dejen. Først på lav hastighed, indtil dejen er jævn. Derefter skrues op på høj hastighed indtil dejen er klar. Dejen sættes på køl med et stykke vådt viskestykke over til næste dag.
Ovnen skal forvarmes til 240 gr. Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en ske, som jeg skyller i vand, så dejen let slipper skeen.
Jeg dryssede bollerne med mel. Det giver dem et lidt rustikt udseende.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar