Gammeldags æblekage hitter stadig

Den klassiske gammeldags æblekage er virkelig et ekko fra fortiden, men selv i en tidsalder med Nutella, saml-selv-slik, lakridschokolade og masser af opfindsomhed, er denne gammeldags æblekage stadig et sikkert hit hos alle generationer.

Gammeldags æblekage

Der findes mange forskellige typer æblekage, jeg ved at fynboerne har en speciel æblekage med gelé oven på.

Min æblekage er en opskrift jeg har fra min mor.

Æblerne kommer fra æbletræet i haven. Makronerne har jeg købt i Superbrugen. Det er makroner med marcipan. Måske skulle jeg prøve at bage dem selv en gang.

Kagekrømmel eller kagerasp laver jeg selv af rasp og sukker. Min mor købte tvebakker, som hun knuste i stedet for rasp. Jeg har ikke kunnet finde tvebakker de sidste par år.

Brombærrene til syltetøjet er fra haven.

Opskrift til 6 personer på gammeldags æblekage
Æblegrød:

6 æbler, 100 g sukker

Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kom en smule vand i bunden af gryden og kog æblerne møre. Æblerne skal koges helt ud før sukkeret tilsættes. Koges godt igennem med sukkeret.

Æblegrøden afkøles.

Øvrige ingredienser:

4 – 5 makroner

Kagekrømmel: 50 g rasp Og 25 g sukker. Kom rasp og sukker på en pande og rist det sammen til det bliver en sprød blanding

Brombærsyltetøj

Flødeskum til pynt

Knus makronerne og læg dem i bunden af en skål, læg et lag æbgrød henover.

Spred krømmelen af rasp og sukker over laget med æblegrøden og fordel et tyndt lag brombærsyltetøj over. Læg endnu et lag æblegrød over.

Pynt med let piske flødeskum.

Jeg kommer et let stænk Sherry over makronerne, hvis det kun er til voksne. Det givet æblekagen et ekstra pift. Solbærsyltetøj kan også erstatte  brombærsyltetøjet.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: