Salade Chevre Chaud

Salade Chevre Chaud er en velsmagende og fyldig forret. Godt til en nem men velsmagende fredagsmiddag efter en travl uge. Jeg fik retten første gang i Sydfrankrig i en lille by Entrevaux, som ligger i Les Bas Alpes nord for Nice.

Siden har jeg brugt retten til forretter og, hvis jeg bare skal have lidt snack efter en lang arbejdsdag, hvor jeg har fået rigeligt at spise i løbet af dagen.

Chevre er fransk for ged, gedeosten hedder rigtig Fromage de Chevre. Der findes utallige afskygninger af franske gedeoste. Lettere lagret gedeosterulle, Crotin de Chevre fra Chavignol, som kan være mere eller mindre stærkt lagrede. Jeg kan bedst lide de hårde crotin’er som er godt lagrede. Man kan også få crotin’er, som er røget på mange forskellige urter. Der er frisk gedeost, som næsten kan smøres på brødet. Så findes der også skæreoste af gedemælk. Der findes helt sikkert flere varianter.

Jeg er vild med de fleste gedeoste.

Til Salade Chevre Chaud bruger jeg en let lagret gedeosterulle. Det fås i de fleste supermarkeder.
Til Salade Chevre Chaud bruger jeg en let lagret gedeosterulle. Det fås i de fleste supermarkeder.
Opskrift på Salade Chevre Chaud til 2 personer:
  • Ruccolasalat
  • En halv gedeosterulle
  • 3 skiver brød enten groft lyst eller rugbrød afhængig af hvad jeg har i huset.
  • Pinjekerne
  • Olivenolie
  • En god rødvinseddike, rødvinseddike på hindbær er perfekt.

Salade Chevre Chaud

Salaten anrettes på to tallerkener.

Brødet udstandses med et glas med en diameter, som svarer til diameteren på osterullen. Der skal bruges 6 stykker. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl brødene med olivenolie.

Skær 6 skiver af gedeosten på ca en halv cm. Læg dem på brødene.

Sættes i en forvarmet ovn på 200 gr i ca 10 min, til osten er gennemvarm. Osten er varm, når den begynder at hæve og boble en smule. Den må helst ikke flyde ud.

Rist pinjekerne på en tør pande. Hold godt øje med dem. De brænder let på.

Læg brødskiverne med osten på salaten. Og drys pinjekerne over. Jeg sætter olie og eddike på bordet, så man selv kan dosere efter smag.

Drik en simpel og let rødvin til, f.eks en Côtes du Rôhne Villages.

Streg

Chevre er godt til mange ting. Har du prøvet min tapas-ret med Chevre? Se den her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
%d bloggers like this: