Løgsuppe – en solid og billig ret

Løgsuppe er en simpel men udsøgt ret, og tankerne går hver gang tilbage til de gamle Les Halles i Paris. I Restauranten Au Pieds de Cochon (kan bedst oversættes til: Restaurant med grisetæer), smagte jeg løgsuppe første gang i halvfjerdserne. Den findes stadig væk.

Det er en billig ret. Du skal have tålmodighed, når du går igang. Der er ingen overspringshandlinger, hvis du vil have en lækker  Soupe à L’oignon. Jeg har tilpasset den til mit spisekammer.

Klar til løgsuppe

Soupe à L’oignon til to personer.

  • 750 g løg
  • 50 gr smør – rigelig smør, som de siger
  • 750 g okseboullion
  • 2 laurbærblade
  • 1 lille Kvist frisk timian
  • 8 peberkorn
  • 1 dl hvidvin
  • et skvæt sherry
  • Revet gruyere ost
  • 4 stykker brød

Løgene skæres i tynde skiver. De steges i smør indtil de er karamelliseret. Det tager lang tid. Det er her der kræves tålmodighed. Det er en vigtig del af suppen. Rør jævnligt i løgene. Når de begynder at få farve, skal man være over dem hele tiden. De må ikke brænde på. Det kan tage op til en time. Men hold ud.

Mens løgene steger ristes brødene i ovnen ved 180 g til de er tørre som tvebakker.

Når løgene er karamelliseret kommes bouillonen i. Krydderierne kommes i en pose af gaze eller papirs-tepose. Hvidvinen hældes i. Suppen småkoger med krydderierne i 15 minutter. Den smages til med tør sherry

Riv rigelig med ost.

Hæld suppen i ovnfaste suppeskåle. Læg brødene oven på og kom rigeligt med revet ost på brødene.

Suppe gratineres i ovnen til osten bobler. Hold øje med det. Det går pludselig stærkt.

loegsuppe_thumb

Servér med en god Côte du Rhône.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: