Porresuppe: Her gælder intet kompromis
Min mand har bragt porresuppe ind i vores fælles liv. Det er hans opskrift, som han forlanger skal følges meget præcist. Jeg har tilberedt suppen flere gange. De fleste gange har jeg fulgt opskriften nøje, men et par gange har jeg sparet fløden væk. Det var en eklatant fejl.
Porresuppe med bacon og fløde:
- 3 store porrer
- 4 mellemstore kartofler
- 3 gulerødder
- 2 løg
- 3 skiver bacon
- 3 laurbærblade
- 1 ltr vand
- 2 hønsebouillon terninger
- 1/4 l piskefløde
- Olie til stegning
Skær bacon i tern. Rens porrerne og skær dem i 1 cm tykke skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Skræl løgene og skær dem i små tern.
Svits baconen i olien i en gryde til de er let brune. Kom løg og porrer i gryden og svits dem let. De skal ikke tage farve. Tilsæt gulerødder, kartofler, bouillonterning og laurbær og hæld vand ved til det dækker grøntsagerne. Lad det koge 20-25 min. til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Der kan serveres brød til. jeg serverer et stykke brød, smurt med olivenolie og krydret med hvidløg og timian, som jeg rister i ovnen. Det kan anbefales til suppen på anden dagen, så måltidet piftes lidt op.