Cookies med nødder og chokolade

Cookies med nødder og chokolade. Mine cookies er den perfekte smagssymfoni af vanilje, nødder og chokolade.

Efter den fjerde efterbehandling efter en rodbehandling af en tand kom jeg hjem med to pakker penicillin til 10 dage. Hvad skal jeg stille op med mig selv? Jeg kan selvfølgelig lægge mig på sofaen og have medlidenhed med mig selv. Men så bliver jeg bare alt for optaget af min betændte tand.

Ud med selvmedlidenheden og ind med lidt glæde og livsnydelse. For at tænke på noget andet går jeg igang med at bage cookies.

Ingredienser:

Opskriften giver 40 stk.

  • 120 g smør.
  • 200 g brun farin.
  • 1 æg.
  • 225 g mel.
  • 5 g natron.
  • 3 g salt eller en knivsp.
  • 100 g hk nødder.
  • 50 g HK mørk chokolade ca 50 – 60% cacao.

Tilberedningstid: 70 minutter

Bagetid: 10 – 12 minutter ved 180 grader konventionel varme.

Cookies

Tilberedning:
Cookies med nødder og chokolade

1 Rør smør og brun farin sammen til en ensartet masse, rør ægget i. Bland melet med natron og salt og rør det sammen med smør, sukker og æg blandingen.

2 Hak nødderne groft og rør dem i dejen.

3 Hak chokoladen groft og rør den i dejen.

4 Rul kagedejen til en lang rulle i den ønskede størrelse. Læg den i køleskabet en times tid, til dejen er hård og til at skære.

5 Skær rullen i skiver på 1/2 cm., læg dem på en plade med bagepapir, og tryk dem flade. Bag dine cookies ved 180 gr. i 10 – 12 min.

Streg

Se også min opskrift på cookies med havregryn og nødder.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: