Tapas: Guacamole og chorizo

Fredag i hjemmet er vores tapas-aften. Det blev denne gang bare til to små retter, en snack med guacamole og tacos, og sherrystegte Chorizo-pølser

endivie_chorizo

Det er vigtigt, at guacamolen har en kraftig chilismag uden at overdøve avocadosmagen, derfor bruger jeg frisk chili. Det er lidt svært at få smagfulde tomater på denne årstid, men jeg havde nogle overmodne tomater, som jeg flåede. Hvidløg fra naboen Paradiset, og så en lille smule Thise Fraiche til at blødgøre smagen.

Gaucamole
  • To modne avocadoer
  • 3 fuldmodne tomater
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • lidt citronsaft
  • 2 spskf Thise fraiche 9%
  • Salt og peber

guacamole

Tomaterne flås ved at lægge dem i kogende vand et fire-fem minutter, derefter skindet let er trække af med en kniv. Chilien flækkes og kernerne tages ud, hvidløgsfeddene pilles. Det hele køres sammen med avocadokødet til en cremet konsistens i en foodprocessor og smages til med citronsaft, salt og peber.

Serveres med f.eks tacos.

Bagefter serverede jeg chorizopølser stegt i to slags cherry, med en salat af frisk endivie, snittede æblestykker og rødbeder.

chorizo_sherry

Det er endelig blevet let at få gode kraftige små chorizopølser i den lokale Kvikly.

Stegte chorizopølser
  • 250 g kraftige chorizopølser
  • Et stort skvæt god Sherry, jeg brugte La Guita Manzanilla
  • Et lille skvæt meget sød Sherry, Pedro Ximenez

Skær pølserne i mundrette størrelser, og steg dem på en tør pande til de får farve. Hæld sherry over pølserne og steg dem til de karamelliserer. Pas på, de brænder let på, når sherryen er hældt på panden.

Serveres med en salat af frisk endivie også kaldet julesalat. Kog et par rødbeder al-dende og hak dem i mindre stykker. Et halvt æble skæres i mindre stykker. Æblet giver en dejlig frisk syrlighed til salaten.

Arranger endivieblade på et fad og strø rødbedestykker og æblestykker ud over. Jeg fandt nogle friske løvstikke-blade i urtehaven, som jeg pyntede salaten med. Hæld lidt olivenolie og hindbæreddike over.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: