Boller i karry med et tvist

Boller i karry skal have et ekstra tvist for at blive et et lækkert smagfuldt måltid og ikke bare en kedelig hverdagsret.

Allehånde er et krydderi, som de fleste knytter til småkager, og leverpostej. Jeg bruger allehånde til at give kødbollerne en ekstra smagsvariation, derfor kommer jeg en smule allehånde i farsen til kødbollerne.

Spidskommen findes allerede i karry, men jeg kommer lidt ekstra spidskommen i sovsen, for at give den ekstra fylde sammen med en smule rørsukker.

Jeg serverer boller i karry med en kompot af porrer og æbler stegt i karry, og jasminris.

Boller i karry med et twist
Karsten kan godt lide lidt ekstra krydderi ind imellem, så lidt stærk mango-chutney kan jo også give retten et ekstra pift. Vinen er en klassisk Côtes du Rhone.

Opskrift boller i karry

Kødboller:
  • 400 g blandet svine og oksefars
  • 4 spskf rasp
  • 1 æg
  • 1 revet læg
  • 1/2 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 knsp allehånde

Farsen røres sammen og hviler, mens vandet til kogning kommer i kog.

Bollerne koges i let saltet vand i ca 10 min. Når bollerne stiger op til overfladen, skal de koge 5 min. derefter.

Kog risene. Min kære husbond er vild med jasminris. Jeg kunne godt forestille mig at vilde ris ville passe godt til retten. Men det er desværre ikke muligt her hos os – i hvert fald ikke når Karsten er hjemme.

Æble og porrekompotten tilberedes mens risene koges.

Æble- og porrekompot:
  • Olivenolie
  • 2 tsk karry
  • 1 rødt æble skåret i tynde både
  • 1 porre skåret julienne

Skær nogle tynde strimler af porren, som blancheres i et par minutter, og gemmes til pynt.

Olien varmes og karryen steges nogle minutter i olien. Steg æbler og porrer i olie/karryblandingen. Æblerne og porrene må gerne være al dente, når de serveres

Karrysovs:
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 – 4 tsk karry eller efter smag
  • 3 spsk mel
  • 1 knvsp spidskommen
  • 1 tsk rørsukker
  • Vand fra kogningen af kødbollerne
  • 1/2 dl fløde

Varm olien op i en gryde, kom karryen i olien og steg det godt igennem. Husk at karry skal “brændes af” i olie eller smør på panden for at fremme sagen.

Kom mel i og rør godt igennem. Spæd op med vandet fra kogningen af kødbollerne til sovsen har den rigtige konsistens. Den må gerne være lidt tyk og cremet. Smag sovsen til med spidskommen, salt, peber og rørsukker.

Kom bollerne i et forvarmet fad og kom sovsen over.

Server retten med ris og æble/porrekompotten. Pynt med de blancherede porrestrimler.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: