Kyllingetærte – solidt, lækkert

Kyllingetærte eller pie. Det synes jeg er et godt alternativ til en rest kyllingekød. Alligevel ryster jeg lidt på hånden inden jeg beslutter mig. Jeg havde en rest kylling liggende, som skulle bruges. Jeg kan helt sikkert finde ud af at blande en eller anden sund salat sammen. Men nu havde jeg i dag altså lyst til en varm ret.

Kyllingetærte med tomatsalat

Kyllingetærte:
Opskrift

  • 200 g mel
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk vand
  • salt

Dejen røres sammen i en foodprocessor, lægges i køleskabet en time

Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Bages ved 200 gr i15 min

Fyld

En rest kyllingekød som er stegt eller kogt, skæres i små bidder.

  • 250 g champignon
  • 10 g smør
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1/2 dl fløde
  • 4 spsk maizena rørt ud i koldt vand

Skær champignonerne i kvarte, steg dem let i smørret, hæl grøntsagsbouillonen i og kog op. Jævn med Maizena, til sovsen er tyk, kom fløden i og krydr med salt og peber.

Fordel kyllingekødet i den forbagte tærtebund. Hæld champignonsovsen over. Bages ved 200 gr. i 20 min.

Server en tomatsalat med rødløg til en kyllingetærte. Der er ofte en god idé at lade den trække lidt med den dressing man foretrækker, før den serveres. Vi bruger almindelige olivenolie og vineddike, salt og peber.

Jeg har en klar holdning til sundhed, og hvad maden angår, så mener jeg, at det mest fornuftige er at holde sig til sunde produkter, og så vidt muligt tilberede maden fra bunden. De 10 kostråd er en god rettesnor at gå efter.

Selv om jeg er bevidst om hvad jeg spiser, så er jeg ikke vild med den politiske korrekthed, der er fremme i øjeblikket, og trenden om at gluten og laktose er usund mad. Jeg har selvfølgelig forståelse og respekt for de mennesker, som ikke kan tåle f.eks gluten. For dem kan det være svært, at finde alternativer.

Fedtfattige produkter, som erstatningsprodukter er heller ikke mit valg. Skal jeg have smørelsen på brødet vælger jeg den rene vare, smør, ligesom mayonnaise skal være den ægte vare.

Min tese er: Lidt men godt.
Mel, olie, smør, fløde…

Tærter er ikke så politisk korrekt at spise i mere, når man ser på, hvad de indeholder. Der er jo både mel, olie eller smør i dejen. Desuden er fyldet en tyk sovs lavet på smørstegte champignoner, grøntsagsbouillon og fløde. Altså heller ikke nogen slankende middag.

Jeg kastede mig nu ud i kyllingetærte i aften og og blæste på kolesterolet og den politiske korrekthed.

Vores sunde fornuft tog alligevel også over. Det er jo ikke altid kun indholdet, man skal tænke på. Det handler jo også om mængden vi sætter til livs. Altså nøjedes vi med ét lille stykke tærte og en stor tomatsalat.

Tærten kan anbefales til jer der tør 

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: