‘Beskidt’ bøf med timian og pebersauce

I går var jeg ude at løbe efter 12 dages karantæne og fik lyst til bøf! Jeg var en smule nervøs, for om det nu ville dunke i kæben, eller det ville være for koldt for sarte min mund efter en operation i kæben. For ikke at tale om min kondition. Kan jeg gennemføre den samme distance, som jeg plejer?

Det var bare en fed oplevelse, at komme i løbetøjet og mærke vinden og den kølige luft i kinderne. Det var en fed oplevelse at jeg kunne gennemføre de 6 km i et nogenlunde tempo.

Efter en sådan løbetur fik jeg lyst til en ‘beskidt’ bøf med pebersauce – og det skulle være en, som min mand og jeg engang fik i en lille studenter-restaurant i det parisiske latinerkvarter.

Bøf-restaurant i gammel garage

Restauranten var etableret i en nedlagt garage og bemandet med skiftende studerende, og de havde kun én ting på menuen: Bøf med hvidløg, timian og frisk brøndkarse eller persille, afhængig af hvad der lige havde været til at få fat på, den dag.

Vinen i 5-liters-dunke serveredes i plastik-glas, man sad ved en bardisk, og knækkede stykker af flutes, som lå henslængt på en hylde over bardisken.

Siden har vi kaldt det “Boef Parisienne Quartiér Latin” – så ved vi hvad vi taler om, når en af os foreslår “beskidt” simpel bøf på bordet i aften.

Bøf som vi fik den i en parisisk studenterrestaurant

Det var heldigt, at vi havde steaks i fryseren, Madagascar-peber i køleskabet og timian i haven, så vi ikke behøvede at starte bilen for at købe ind.

Det blev en rigtig luksusmiddag, med ovnstegte kartofler, gulerødder stegt med timian og ahornsirup, broccoli og pebersauce.

Pebersaucen rørte jeg sammen af Thise fraiche 9%, mayonaise, Madagascarpeber, hvidløg og salt og peber.

Gulerødderne skæres i tynde strimler, svitses i olie, og steges videre med ahornsirup og timian, til de bliver lettere karamelliseret.

boef_timan_tilbehoer

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: