Hjemmelavede pizza og æbleskiver

Pizza og æbleskiver er menuen i anledning af besøget af min lille sønnesøn Osvald. Det skal være nemt og Osvald skal kunne lide maden, det er forudsætningen for planlægningen af weekendens måltider.

Jeg havde lagt dejen til pizzaerne torsdag, så er det nemt lige at rulle dem ud og komme lidt fyld på. Pizzaer skal være tynde og fyldet enkelt, så synes jeg af de smager bedst, og hvis Osvald skal bestemme, så skal pizzaerne ikke smage af for meget.

Mens min mand Karsten så julekalender med Osvald, fik jeg forberedt pizzaerne.

Opskrift til 6 tynde pizza’er:

  • 2 1/2 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 10 g havsalt
  • 1/2 dl olivenolie
Grundfyld
  • Koncentreret tomatpuré
  • Revet mozzarella ost
  • Hvidløg
  • Oregano
  • Salt og peber

Det ekstra fyld kan varieres. Jeg har tilberedt tre pizzaer med tre slags fyld

  1. Chorizopølser i skiver og sorte oliven
  2. Italienske pølser i skiver og olive
  3. Tørrede og syltede tomatstykker og ansjoser og sorte oliven
Dag 1

Rør gæren ud i det kolde vand. Ælt mel og salt i. Tilsæt olien og ælt dejen godt igennem. Form 6 boller og læg dem på et fad drysset med mel. Kom et fugtigt viskestykke over og sæt dejen koldt til næste dag.

Dag 2

Pizza-bagning kræver opmærksomhed

Jeg forbereder en pizza ad gangen og bager dem efterhånden som vi spiser dem, så de er helt friskbagte.

Rul dejstykkerne tyndt ud på et melet bord. Smør et tyndt lag tomatpuré på pizzaen. Drys revet mozzarella over, kom derefter presset hvidløg, oregano, salt og peber. Derefter kommer jeg det ekstra fyld på.

Brug en pizza-spatel og skub den ind under pizzaen.

Pizzaerne bages på pizzasten i en forvarmet ovn på 225 gr. Husk at pizzastenen skal ind i en kold ovn, ellers risikerer du at den flækker.

Pizza med italiensk pølse

Pizza med ansjoser

Pizza

Æbleskiver – min mors opskrift

  • 375 gr mel
  • 125 g smeltet smør
  • 1/2 l lunken mælk
  • 25 g gær
  • 8 æggeblommer
  • 8 æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • Lidt salt
  • Reven skal af en citron

Rør gæren ud i den varme mælk, pisk melet i, sammen med æggeblommer, sukker, kardemomme, salt og revne skal af citronen. Pisk det smeltede smør i til sidst. Lad det hæve en halv time.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i melblandingen. Æbleskiverne bages i et æbleskivejern. Jeg bruger et gammeldags æbleskivejern af støbejern på mit gaskomfur.

Streg

Jeg har flere pizza-opskrifter her på bloggen. Har du prøvet min pizza med kartoffelskiver? Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: