Hokkaidosuppe II – en ny variation

Jeg har før forsøgt mig med Hokkaidosuppe som en forret, som jeg har også skrevet om det tidligere. Denne gang prøver jeg suppen som hovedret. Der er en helt igennem vegetarisk aften og altså ingen pølser eller bacon til at toppe suppen med, som sidste gang.

Selve suppen er en lille variation af den version jeg har skrevet om. Desuden er tilbehøret noget andet.  Toppingen består af ristede græskarkerne, og æblestykker vendt i honning og citron og hakkede mynteblade.

Opskriften er til 2 personer, hvis den serveres som hovedret.

Hokkaidosuppe

Hokkaidosuppe

  • 1 Hokkaido
  • 2 gulerødder
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 gult løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 1/2 chili
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 bouillonterninger af kylling eller okse
  • 1/2 ltr vand
  • 1 1/2 dl fløde
  • Aalt og peber

Vask Hokkaidoen grundigt, skær den over og fjern kernerne. Skær Hokkaidoen i tern. Skræl gulerødder og kartofler og skær også dem i tern. Skræl løg og hvidløg og skær dem i tern.

Svits alle grøntsager i olivenolie i et par minutter. Hæld bouillonen over grøntsagerne, så de dækker 2/3 af grøntsagerne. Rens chilien for kerner, halvér den og kom den ned til grøntsagerne sammen med spidskommen. Grøntsagerne koges til de er møre, 20-25 min. Blend grøntsagerne til en cremet konsistens og hæld fløden i. Koges op og smages til med salt og peber.

Mens grøntsagerne koger tilberedes toppingen.
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 tsk smør
  • Salt

Græskarkerne ristes i olie og smør til de er brune og popper. Tag dem af varmen og drys salt over.

Æbler i honning
  • 1 rødt æble
  • 1 tsk honning
  • Citronsaft

Vask æblet og skær det i tern, bland æbleterningerne med honningen og lidt citronsaft.

Suppen serveres og toppes med græsk yoghurt, græskarkerne og æbleterningerne. Hak nogle mynteblade og drys dem over. Det sublimerer smagen af suppen.

Streg

Det er ret interessant, som græskarsuppe og måske især hokkaidosuppe er blevet en populær ret.

Jeg vil tro at Hokkaidogræskarret stammer fra den nordlige  af de to store japanske øer Hokkaido. Øen er kendt som “Japans spisekammer”.

Hokkaido har nogenlunde samme klima som Skandinavien, med masser af sne på det højeste bjerg. Så det øen er mest kendt for er, at vinter OL 1972 blev afholdt i Sapporo, der er hovedstaden i det det hedder “Hokkaido-præfekturen”.

Græskar kommer oprindelig fra de tropiske og subtropiske lande i Amerika, så vi kan altså udelukke Japan som oprindelsesland.

Hokkaido-græskarret var ydermere først og fremmest kendt for at være pyntegræskar. Det er først senere, at man i Europa er begyndt at spise Hokkaido.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: