Håndværkere: Hjemmebag til morgen

Der skal bages håndværkere, fordi jeg har besluttet at der skal lidt fornyelse til vores morgenbord.  Når vi en gang i mellem køber morgenbrød hos bageren, er min mands favorit håndværker. Det havde jeg besluttet skulle blive mit nye bageprojekt til lørdag morgen. Her er bageopskriften.

Det er altid en udfordring, når jeg bager brød til morgenbordet i weekenderne, at brødet bliver færdigt tidligt nok. Når jeg skal løbe først, kan det godt være en udfordring – især her om vinteren, hvor solen står sent op.

Om sommeren er jeg som regel klar til at løbe mellem 6.00 og 7.00, så er det ikke noget problem. Især med det koldhævede Ø-landsbrød. Det kommer i ovnen, når jeg er tilbage fra løbeturen. Karsten tilbereder morgenmaden, mens jeg går under bruseren.

Håndværkere skal hæve 1½ time efter at de er formet og kommet på pladen. Da jeg først kom ud at løbe kl 8.30 var morgenmaden først klar ved 11-tiden. En god kop te, en håndværker, og så fordybelse i nyhederne.

Nå men tilbage til:

Bageopskriften på håndværkere

Hjemmebagte håndværkere

  • 15 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 400 – 500 g mel
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl Olie – rapsolie kan anbefales
  • Blåbirkes til at drysse på brødene

Opløs gæren i vandet. Bland 2/3 af melet i sammen med salt og olien. Ælt det godt sammen. Hvis dejen er for flydende så kom resten af melet i, men dejen må ikke blive for fast, hellere lidt for klistret. Ælt dejen indtil den kan klare glutentesten, som jeg har skrevet om tidligere. Der kan med fordel bruges en røremaskine til at ælte dejen. Sæt dejen på køl til næste dag.

Hæld dejen ud på et melstrøet bord og ælt dejen godt igennem. Kom lidt mere mel i dejen, hvis den stadig er meget klistret. Rul dejen ud til en firkant. Den skal være ca 3 cm høj. Skær dejen ud i firkanter. Sæt brødene på en plade med bagepapir, og lad dem hæve ca 1½ time.

Pensl brødene med vand og strø birkes på. Bages i en forvarmet ovn 200 g vamluft i 15 min.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: