Spaghetti Shrimponara

Et dejligt simpelt og enkelt måltid med spaghetti og rejer efter et langt konferencedøgn, inspireret af en lækker, simpel spaghetti-retjeg har lavet en del gange, Spaghetti Carbonara – med rejer i stedet fro bacon omdøbt til lejligheden til “Spaghetti Shrimponara”.

Spaghetti shrimponara

Spaghetti Shrimponara – med tigerrejer og spinat

Opskriften er til 4 personer

 • 150 g almindelige rejer eller 200 g tigerrejer
 • 2 fed hvidløg
 • Ca 5 tråde safran
 • Olivenolie til stegning
 • 8 dl grøntsagsbouillon
 • 150 g spaghetti
 • 100 g frisk spinat
 • Oregano
 • Timian
 • 1 dl fløde
 • Revet Havgus ost

Pil og hak hvidløgene, svits dem i olien i en gryde, kom rejerne i gryden og steg dem med til de er blevet røde, hvis det er ukogte tigerrejer. Hvis det er kogte rejer, så svits dem kort i olien.

Kom safranen i og steg den med et kort øjeblik. Tag rejerne op og hæld bouillonen i gryden. Lad den koge op og kom spagettien i gryden. Spaghettien koges i 10 min til den er helt blød. Kom fløde og krydderier i og varm det godt igennem til en cremet pastasovs. Vend den friske spinat i pastasovsen og bland til sidst rejer i.

Server spaghettiretten i dybe tallerkener og riv havgus ost over.

Vi drak en Domaine de la Baume til. Den er lavet på Viognier-druen, og har en skøn frugtsmag med fylde og en smule sødme.

Har du forresten set min opskrift på Spaghetti Carbonara?

Streg

Dejligt at komme hjem til nem ret

Det var dejligt at komme hjem efter et lederdøgn fuld af overraskelser med orientering om nye arbejdsopgaver og en ny organisering.

Det kræver masser af energi, at skulle forholde sig til, og begynde at tænke strategisk om forandringer som kommer dumpende. Der er gået  mange tanker igennem mit hovede. En ting er, hvad der er på spil for mig selv og min egen situation, en anden ting er, hvordan mine medarbejdere kan forholde sig til en ny organisering og en ny leder.

Hvordan skal det give mening for dem, og hvad er min opgave i formidlingen af det videre forløb, ikke mindst fordi vi som altid, står midt i en forandring og udvikling af opgaver. I denne omgang står en af afdelinger for at flytte domicil.

Efter et sådant døgn, kunne jeg vælge at lukke mig inde i mig selv, fortrænge for et kort øjeblik og lægge mig ind i sofaen og falde sammen foran tv’et.

Min mand hentede mig og tilbød også at stå for maden, og servere den foran tv’et. Men det afslog jeg og i stedet brugte vi hjemturen på at planlægge middagen, som vi kunne være sammen om. Vi gik i køkkenet sammen og kreérede et dejligt simpelt og enkelt måltid med spagetti og rejer og fik samtidig drøftet det foregående døgns begivenheder igennem.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: