Tapas-night med 5 slags tapas

Det er snart weekend og det er tid til tapas-night. Her er opskrifter på 5 forskellige tapa, sammensat af ingredienser, som er gennemgående i de fleste tapas-retter. Noget af tilbehøret kan tilberedes i forvejen. Man kan også vælge at tilberede retterne sammen, så aftenen bliver en kombination af at lege med mad og spise retterne efterhånden som de bliver færdige.

Tapasmenuen består at fem tapas

  • de fleste vil være godt mætte når middagen slutter:
  1. Kinarejer med basilikumpesto.
  2. Asparges i røget laksesvøb med kaviar, chèvre-creme og sød indkogt sherry.
  3. Bruchetta med stegte champignons og spinat .
  4. Tortilla-sushi med parmaskinke, spinat, oliventapenade og soltørrede tomater.
  5. Kremet chevreost med rugkiks og hybenskaller.

Opskrifter – alle opskrifter er til 2-4 personer

1: Kinarejer med pesto

  • 8 frosne rå kinarejer
  • Olivenolie til stegning

Pesto
  • To håndfulde friske basilikumblade
  • 1 dl olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk pinjekerner
  • 1 stykke parmasan, ca 50 g
  • Eventuelt salt

Kom alle ingredienser i en foodprocessor og hak det hele til en ensartet pesto.

Tø kinarejerne op og steg dem i olivenolie på en grillpande, og pensl dem med pestoen under stegningen. Giv dem et ekstra strøg med pesto, når de er taget af panden og skal serveres.

2: Asparges i røget laksesvøb med kaviar, chèvre-creme og og sød indkogt sherry

  • 4 grønne asparges
  • 2 skiver røget laks
  • 2 tsk kaviar
  • 1 lille rødløg hakket fint
  • Karse til pynt
Chèvre-creme:
  • 2 spsk cremet chèvreost
  • 2 spsk creme fraiche
Indkogt sherry:

  • 1 dl god, mørk sød sherry. Jeg bruger sherry på Pedro Ximenez-druen, som er en hvid drue der delvis soltørres, hvilket frembringer den intense smag og mørke farve.

Kog sherryen ind i en kasserolle til en sirupagtig konsistens.

Vær over den, pas på at den ikke karamelliserer. Man kan erstatte sherryen med en god rødvins-balsamico.

Rist de grønne asparges på en pande i lidt olivenolie.

Tag asparges’erne af panden og vikl hver lakseskive om to asparges.

Anret asparges’erne i svøb på en tallerken. Pynt med rødløg og karse. Anret chèvre-cremen ved siden af, og pynt med kaviar og den indkoge sherrysirup.

3: Bruchetta med stegte champignons og spinat

  • 125 g champignons
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1/2 dl vand
  • 1/2 dl fløde
  • 2 håndfuld frisk spinat
  • 1/2 dl halvtør Fino sherry
  • 1/2 oksebouillonterning
  • Peber

2 skiver baguette – se min bageopskrift her.

Rens champignons og skær dem i kvarte. Steg dem i smør til de er godt stegte – ca 10 min. Kom vandet i gryden med bouillonterningen og kog op. Hæld fløde i og kog op. Hæld sherryen i stuvningen og kog op. Smag til med peber.

Bland til slut spinaten i stuvningen til spinaten falder sammen. Stuvningen skal ikke koge efter at spinaten er kommet i.

Rist brødet let og server champignon/spinatstuvningen på brødet.

4: Tortilla-sushi med parmaskinke, spinat, oliventapenade og soltørrede tomater

 

  • 1 tortilla
  • 3 skiver parmaskinke
  • 4 spsk oliventapanade
  • 2 håndfuld frisk spinat
  • 2 spsk tørrede tomater i olie
  • Worcestershire sauce (Engelsk sovs – udtales i øvrigt “wustershør” eller ganske simpelt “wuster” fik jeg engang at vide af Karstens onkel, som boede i England).
  • chèvrecremen

Oliventapanade:
  • 1 lille  glas sorte oliven
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk kapers
  • 1 tsk revet citronskal
  • 1 dl olivenolie

Bland ingredienserne til tapanaden i en foodprocessor til en ensartet creme.

Fordel spinatbladene på tortillaen, derefter parmaskinken, oliventapanaden og de tørrede tomater.

Rul tortillaen sammen omkring fyldet. Sæt den i køleskabet en time. Retten kan forberedes dagen inden.

Skær skiver af tortillaen som sushi, og servér med chèvre-creme og Worcestershire sauce.

5: Cremet chèvreost med rugkiks og hybenskaller

  • 2 spsk cremet chevre
  • 4 rugkiks
  • Syltede hybenskaller

Chevreosten serveres  med de hjemmebagte rugkiks og syltede hybenskaller.

Opskriften på rugkiks finder du i min artikel om bornholmsk nytårsfrokost. Jeg har også tidligere beskrevet en opskrift på syltede hybenskaller.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: