Nem ret: Kylling, rodfrugter og humus

Vi havde en halv røget kylling i fryseren, som vi havde røget til en Cassoulet, vi havde tilberedt for et par måneder siden. Rosenkål er en rigtig vintergrøntsag, og sammen med den nye, eller gamle, grøntsag gul bede, gulerødder og tomater fik vi et smagfuldt tilbehør til den røgede kylling. Den røgede kylling tilførte også retten en god kant.

Opskriften er til 2 personer

Kylling med rodfrugter

  • 1 kyllingebryst røget eller fersk
  • 1 gulerod
  • 10-12 rosenkål
  • 2 mellemstore gule beder
  • 1-2 tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • Herbes de provence
  • Timian
  • Rosmarin
  • Salt og peber

Rens og skræl grøntsagerne. Skær rosenkålene i kvarte, de gule beder og gulerødder i stængler. Skær tomaterne i tern. Læg grøntsagerne i et ovnfast fad.

Hæld olivenolie over sammen med krydderierne og presset hvidløg. Bland det hele godt. Grøntsagerne må ikke blive for tørre. Skub grøntsagerne til side og gør plads til kyllingestykkerne. Drys dem med salt og peber. Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 i ca. 30 min.

Jeg serverede humus, pesto og mangochutney til retten. Det et et godt tip altid at have forkogte humus i fryseren. Jeg pakker den i passende portioner , som jeg kan bruge fra det ene øjeblik til det andet. Kikærter kan anvendes til mange sjove tilbehør. Et af dem er humus. Du får min opskrift her.

Opskrift på humus til kylling

  • 300 g forkogte kikærter
  • 1 dl olivenolie
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 fed hvidløg
  • En kvart rød chili uden de hvide kerner.
  • Salt
  • En halv tsk spidskommen
  • En smule ahornsirup

Bland der hele sammen i en foodprocessor til en cremet dip.

Pestoen kan udelades. Der er en opskrift her på bloggen.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: