Kagemand blev til kagehane

Da jeg skulle bage kagemand med Osvald på 3 år i weekenden, måtte jeg virkelig lægge bånd på mig selv. Jeg måtte igen og igen tøjle mit ønske om at skulle bestemme, hvordan det endelig resultat skulle se ud.

Vi havde set Rosa i Ramasjang, som sammen med en pige skulle overraske sin bedstemor med en kagemand – eller rettere kagehest. Sådan en kage ville Osvald også bage. Med fare for, at vi ikke ville få det samme flotte resultat blev vi enige om at bage en hane. Det tænkte jeg nok, at jeg skulle kunne finde ud af.

Der skulle dog vise sig mange hindringer på vejen ud over mit eget ønske om at præge den sidste finish på kagen.

Kagemand ... øh, hane

Opskrift på kagehane

  • 100 g hvid chokolade
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 5 æg
  • 2 tsk revet appelsinskal
  • Korn af ½ vanillestang
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ dl appelsinsaft

Pynt: Glasur og slik

Hak chokoladen og smelt den over vandbad.

Rør smør og sukker sammen med vaniljekornene, pisk æggene og rør dem i. Hæld chokoladen i samtidig med at du pisker godt. Vend appelsinskal i. Bland mel og bagepulver og vend det i sammen med appelsinsaften.

Læg bagepapir på en bageplade. Form kagen til den figur du ønsker på bagepapiret. Bag kagen ved 175 i ca 40 min. på almindelig ovn (ikke varmluft) midt i ovnen.

Afkøl kagen og pynt med glasur og slik.

Den lille kagemand og tålmodigheden

Vi var kommet på besøg hos Osvald og familie, og kagen skulle bages der i det nye hus. Det viste sig, da vi skulle i gang med bagningen, at der ikke en elektrisk pisker, hvilket betød, at Osvald og jeg skulle piske smør og sukker i hånden, for ikke at tale om æggene. Ja, det skulle vi såmænd nok klare. Der er jo ikke noget i vejen med mullerne. Det eneste er tålmodigheden.

Langt værre var det, at vægten i huset ikke havde noget batteri, og så lige en lille udfordring med ovnen. Det var noget med programmeringen.

Mængden af smør kunne jeg jo måle mig frem til via emballagens inddeling i gram. Melet kunne jeg også sjusse mig frem til ved at se på dejens konsistens. Alt i alt gik det ok.

Osvald var også ret tilfreds med at få lov til at håndpiske. Han er ikke så vild med larmen fra en håndmikser.

Vi kunne også enes om at forme kagen på bagepladen. Bare det at få lov til at stikke hånden ned i dejen er i sig selv ret tilfredsstillende på en lille knægt på 3 år.

Vi var temmelig godt tilfredse med den hane, vi havde fået formet.

Hanen flød ud

Jeg kunne så ikke forstå efter 20 minutter, hvorfor hanen flød ud og formerne ikke rigtig holdt. Det viste sig, at jeg havde slukket for ovnen, da jeg stillede uret. så efter endnu 30 min i en ovn med den rette temperatur, havde vi et ok resultat. Jeg er dog overbevist om at kagen var blevet lidt lettere, hvis den havde fået den rigtige varme hele vejen. Et godt råd: Tjek indstillingerne i en ovn du ikke kender.

Efter en lille kamp om pyntningen af kagen overgav jeg mig helt. Det var jo Osvalds kage, og det handlede i virkeligheden for Osvald mere om slikket end om kagen. Når jeg ser på billedet af kagen, så synes jeg også at den er sjov.

Det er en nem kage, som kan formes til alle mulige figurer og er et godt fælles familieprojekt. Den kan også bages i en bradepande eller i en sandkageform.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: