Skaldyrssuppe med wake-up call

Her er opskriften på en hurtig skaldyrssuppe med masser af smag og duft af Middelhavet. Det er som at sidde på kajen i Marseilles på en af de mange fiskerestauranter. Det er madglæde!

Skaldyrssuppe

Skaldyrssuppe til to

Ingredienser:

 • 1 skalotteløg
 • 1 porre
 • 1 gulerod
 • 2 fed hvidløg
 • Safransporer, ca. 10 stk.
 • 2 spsk koncentreret tomatpuré
 • 1 dl tør sherry – jeg brugte Tio Pepe
 • 2 spsk smør til stegning
 • 5 dl fiskefond
 • 10 tigerrejer – ukogte
 • 3 – 4 store kammuslinger

Skær porerne i tynde ringe og hak dem. Pil og hak skalotteløg og hvidløg. Skræl guleroden og Skær den i tynde skiver. Sauter grøntsagerne i smørret – de må ikke blive brune. Kom tomatpuréen i og steg den med til den har taget farve.

Skaldyrssuppe

Kom fiskebouillonen i sammen med safran. Kog det igennem og hæld sherryen i. Når det koger kom tigerrejer og kammuslinger i og kog suppen til rejerne har fået en fin lyserød farve. Så er suppen klar. Det tager nogle få minutter.

Aioli:
 • 3 spsk god mayonnaise
 • 3 fed fedløg
 • 1 tsk dijonsennep

Skræl og knus hvidløgsfeddene og rør ingredienserne sammen. Rist et par skiver hvidt brød, og skær i passende tern.

Server suppen med brødterningerne og aioli.

Skaldyrssuppe

 

 

Glad mad.

Det var hvad jeg havde lyst til, da jeg kom hjem fra en dag på jobbet, hvor jeg trængte til opmuntring.

Planen var at vi skulle spise rester fra brunkålsmiddagen dagen før. Brunkål med flæsk smager også skønt og giver varmen på kolde dage, men i dag var det bare ikke noget som appellerede til mit humør.

Jeg måtte have noget andet at spise, noget som sprudler med masser af smagsnuancer og som giver energi på en glad måde.

Jeg dykkede ned i fryseren: Hvad tilbyder tilfældet?

En sådan dag sætter jeg pris på at have nogle basis ingredienser i mit køkken, altså i fryser og køleskab og i skabet med krydderier og kolonialvarer.

Da jeg havde været igennem fryserens kødskuffer et par gange og kun stødt på pølser, lam og bøffer fortsatte jeg i sea-food-skuffen: Her fandt jeg tigerrejer og kammuslinger. De vækkede noget i mig: Det har jeg lyst til – men hvordan..?

Surt, Sødt, Bittert, Salt og Umami.

Så måtte jeg se, om jeg havde noget der supplerede dem smagsmæssigt. Jeg har stor glæde af Måltidguiden fra Food Maker, som er et af de projekter jeg arbejder med, og som jeg også tidligere har skrevet om her på bloggen.

Måltidsguiden har seks komponenter, som man skal huske i enhver madsituation. De fem grundsmage: Surt, Sødt, Bittert, Salt og Umami. Og så madglæde.

Det gik jeg så videre med i køkkenet. jeg fandt fiskefond, safran, hvidløg, skalotteløg og porrer som udgangspunkt. Det måtte altså blive en skaldyrssuppe.

Når vi skal kreérer en hurtig fiskesuppe her i huset, har vi som regel tyet til en dåse med hummersuppe som basisfiskesuppe. Men jeg havde ikke nogen dåse med suppe, så jeg måtte finde på noget andet.

Da jeg havde fundet frem til at det skulle være fiskesuppe, kunne jeg så finde de andre ingredienser frem.

Til enhver fiskesuppe hører en god aioli, og ethvert hjem hvor madglæde er nærværende i det daglige har selvfølgelig også noget mayonnaise. Om ikke andet, så kan jeg da i det mindste røre vores egen mayonnaise. Det blev så ikke nødvendigt i denne omgang.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: