Fastelavnsboller med creme

Det er fastelavn, så jeg vil ikke snyde mine læsere for min favoritopskrift på fastelavnsboller. Det er vigtigt med et godt fyld, og at bollen ikke bliver for tør. Det er lidt af en udfordring, at dejen ikke skal være for tør, men samtidig skal være nem at arbejde med.Fastelavnsboller og kaffe

16 fastelavnsboller

Jeg starter med at lægge dejen, hvorefter jeg tilbereder cremen. Det kommer til at passe med at cremen køler af til den skal bruges. Til slut rører jeg remoncen sammen.

Dej:

 • 300 g smør
 • 500-600 g hvedemel
 • 1 spsk rørsukker
 • 1 tsk kardemommepulver
 • 40 g gær
 • 2½ dl mælk
 • 2 æg

Start med 500 g af melet og kom det i et dejfad og bland sukker og kardemomme i melet. Skær smørret i mindre stykker og ælt smørret ind i melet til det er jævnt fordelt i melet. Lun mælken og opløs gæren i mælken. Pisk æggene sammen og hæld gæropløsningen og æggeblandingen i melet. Ælt dejen til en smidig og blød dej. Lad det hæve ½ time på køkkenbordet.

Creme:

 • 2½ dl sødmælk
 • ½ stang vanilje
 • 3 æggeblommer
 • 70 g sukker
 • 20 g maizena

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog vaniljekorn og stang i mælken. Pisk æggeblommerne med sukkeret til en jævn æggemasse. Rør maizenaen i æggemassen. Fjern vaniljestangen og hæld mælken i æggemassen under kraftig piskning. Hæld æg- og mælkeblandingen tilbage i gryden og varm cremen til den tykner. Cremen må gerne koge et kort øjeblik, men pas på den ikke brænder på. Sæt cremen på køl i køleskabet til den skal bruges.

Remonce:

 • 100 g marcipan (brug en god marcipan med masser af mandler og mindre sukker)
 • 100 g smør
 • 60 gr sukker

Rør marcipan, smør og sukker sammen med en gaffel. Den må helst ikke røres med en elmikser, da remoncen let vil skille.

50 g mørk chokolade med et kakaoindhold mellem 60 og 70% skæres i mindre stykker til at lægge oven på cremen og remoncen

Formning af bollerne:

Ælt dejen godt igennem igen. Del den i to dele og rul dejen ud til en rektangulær firkant ca 3 mm tyk. Skær 8 firkanter af dejen. Anbring en stor skefuld creme på hver firkant, derefter en klat remonce og slut af med et stykke chokolade. Saml dejen over fyldet og form en rund bolle. Læg bollen med samlingen nederst på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve i 20 cm på pladen. Bages ved 200 g varmluft i 15 min.

Bollerne pyntes med smeltet chokolade eller glasur af flormelis blandet med kakao.

 

 

Det er snart fastelavn, og min datter Anne Christine ringede og satte mig i gang med at tænke på fastelavnsboller. Anne Christine spurgte, om der var opskrift på bloggen på de boller, som jeg har bagt nogle gange til tidligere fastelavn. Den efterspørgsel kunne jeg ikke sidde overhørig.

Jeg gik selvfølgelig straks i gang med at bage samtidig med Anne Christine.

Det er en opskrift som kræver tålmodighed, da der både skal tilberedes creme og remonce til at fylde i bollerne.

Anne Christine har flair for madlavning, og har inspireret mig en del i min madlavning. Hun har også et lille forspring i teknikken, da hun godt nok i en kort periode har været kokkelev på et michelin-klassekøkken i Sydfrankrig.

Samtidig har hun igennem hele sin studietid haft jobs i restaurantsbranchen. Bagning har Anne Christine dog ikke den store erfaring med. Vi er i løbende kontakt via Facetime under bagningen, så jeg kan give hende nogle tip. Det er nu mere for hyggens skyld, da min kære datter selvfølgelig selv vil og kan.

Det lykkes os begge at få nogle flotte boller, med enkelte svipsere, hvor fyldet flyder ud af bollerne under bagningen. Men det kan jo ske for selv den bedste.

Streg

Se også min opskrift på fastelavnsboller med flødeskum, creme og syltetøj.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: