Spaghetti med kylling og forårsløg i karry
Spaghetti med æbler og karry er en god sammensætning. Frisk revet ingefær tilfører den samlede smag lidt mere kant. Jeg har eksperimenteret med forskellige måder at lave spaghetti-retter, hvor jeg hælder spagettien op i saucen.
Spagetti Carbonara er en ret hvor man blander spagettien i sovsen. Jeg har også prøvet det i opskriften med mit selvopfundne navn Spagetti Shrimponara. Men denne gang forsøgte jeg mig på en anden måde, som er noget mere simpel. Saucen blev perfekt, og retten smagte fortrinligt.
Selv om æblerne har stået inde i et lukket rum i et af udhusene, så kan jeg dog se spor af mus. Det er dødirriterende og det undrer mig, hvordan de kommer ind i det lukkede rum
Opskrift til spaghetti 4 personer
- 250 g kyllingefilet
- 4 – 6 forårsløg
- 1 rødt æble
- 1½ cm ingefær
- 4 mellemstore fed hvidløg
- 1½ spsk karry
- salt og peber
- Olivenolie til stegning
- ½ dl fløde
- 1 dl vand grøndtsagsbouillon
- Rødbedespirer til krydring og pynt af retten
- 250 g almindelig tørret spagetti i rør
- Parmesan eller havgus til at rive over retten
Skær kyllingefileterne i mundrette stykker. Pil og hak hvidløgene, skræl ingefæren og riv den. Vask æblet og fjern kernehuset og skær det i tynde både. Rens forårsløgene og del dem på langs. Tag et par stykker fra til pynt.
Svits hvidløg, karry og ingefær i olien indtil det hele har taget en smule farve. Pas på det ikke brænder på. Kom æbler og forårsløgene ned i olien og steg dem med indtil æbler og forårsløg er blevet bløde. Der må gerne være bid i dem. Grøntsagerne tages op.
Steg kyllingestykkerne i olien. Hvis det bliver for tørt kan man komme lidt mere olie i gryden.
Kyllingestykkerne skal steges ganske kort, da de hurtigt bliver for faste og kedelige. Når kyllingen er stegt, hældes grøntsagsbouillonen ved, derefter fløden. lad det koge op og smag til med salt og peber. Vend æbler og forårsløg i sovsen, sammen med den kogte spagetti.
Server retten i dybe tallerkener og pynt med forårsløg skåret i buketter og rødbedespirer. Osten sættes på bordet, så man selv kan rive ost over.
Jeg serverer som regel maden i portionsanretninger. Det giver mulighed for at dekorere maden. Desuden kan man beslutte sig inden man sætter sig til bords, hvor meget man spiser.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar