Oksespidsbryst i trykkoger

Oksespidsbryst stegt i trykkoger. Opskrift til 4 personer.

Oksespidsbryst er en meget lækker ret hvis den er skabt med omhu. Jeg har fået en ny trykkoger, som er perfekt til denne ret, hvor der naturligvis også er kartoffelmos til. Se opskriften er.

Oksespidsbryst i trykkoger
Jeg har fundet et flot udvalg af trykkogere hos den danske netbutik KitchenOne. De har alle mulige størrelser og det er godt. En trykkoger til det hele er ikke altid lige praktisk.
  • En steg på ca 1 kg
  • 1 gulerod
  • 1/4 selleri
  • ½ persillerod
  • 2 porrer
  • 1 kvist timian
  • Salt og peber
  • 7 dl oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • Olivenolie til stegning
Råstegte rodfrugter:
  • 2 gulerødder
  • 1/4 knoldselleri
  • ½ persillerod
  • 1 kvist timian
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning
Kartoffelmos:
  • 1 kg kartofler
  • 1/4 ltr mælk
  • 1 spsk smør
  • Salt

Sovs:

  • Sky fra stegning
  • 1 dl sherry
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk maizena rørt ud i koldt vand
  • Kulør
Stegning af oksespidsbryst

Oksespidsbryst i trykkoger

Rens grøntsagerne og skær dem i passende stykker, skyl timiankvisten. Kom olie i trykkogeren og brun stegen på begge sider. Kom salt og peber på stegen. Kom grøntsager, timian og laurbærblade ned til kødet. Hæld bouillonen ved. Bouillonen skal dække kødet. Sæt låget på gryden og sæt tryk på. Lad stegen koge i 45 min. Tag trykket af gryden.

Stegen kan også steges i en almindelig gryde. Da skal den bare have 3-4 timer.

Oksespidsbryst i trykkoger

Mens kødet steger/koger tilberedes kartoffelmosen og de stegte grøntsager

Kartoffelmos:

Kartoffelmos til Oksespidsbryst i trykkoger
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Koges i vand uden salt til de er helt møre. Hæld vandet fra og kom smørret ned i gryden til kartoflerne. Når smørret er smeltet moses kartoflerne. Jeg moser dem med en elektrisk mikser. Varm mælken op og hæld lidt ad gangen i kartoffelmosen under piskning, indtil kartoffelmosen er som man ønsker den. Smages til med salt.

Stegte grøntsager:

Rens grøntsagerne og skær dem i stave. Varm olien på en pande og steg grøntsagerne sammen med timian. Lad det stege under låg og vend dem en gang imellem indtil de er sprøde og bløde inden i. Det tager ca. 20 min.

Sovs:

Hæld skyen fra stegen i en mindre gryde. Tag de udkogte grøntsager op. Skum den eventuelt for fedt og kog skyen ind til halvdelen. Kom sherryen i skyen, og kog op. Kom fløden i og kog den op. Smag til med salt og peber. Jeg kom kulør i sovsen. Jævn eventuelt sovsen med maizena.

Server gerne syltede asier til.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: