Lammekoteletter med grøntsagssoufflé
Jeg havde taget lammekoteletter ud af fryseren. Det er oplagt at servere en græsk salat og tzatziki til. Men nu er det vinter, så jeg er af den opfattelse, at der skal serveres vintergrøntsager til. Jeg er jo vild med rosenkål, men det er husets herre absolut ikke, så jeg overvejede hvordan jeg kunne kamuflere dem, så han kunne få dem ned uden for mange protester.
Jeg besluttede derfor at tilberede en grøntsagssouffle til, hvor jeg blandede gulerødder og rosenkål. Derudover krydrede jeg souffléen med chili og hvidløg. Souffléen gik rent hjem.
Jeg serverede også stegt feta og syltede rødløg til lammekoteletterne.
Opskrift på lamekoteletter til to personer
- 2 store lammekoteletter
- Olivenolie til stegning
- Rosmarin
- Salt og peber
- Lidt trøffelolie
- 50 g feta
- 1 spsk rasp
Steg lammekoteletterne i olivenolien drys rosmarin og salt og peber på den stegte side efter at koteletterne vendes.
Skær fetaen i mindre tern og bland det med raspen. Steg fetaen ganske kort på panden. Den skal ikke flyde helt ud. Anret den stegte feta på koteletterne og hæld en smule trøffelolie ud over.
Grøntsagssoufflé (2 personer)
- 14 rosenkål
- 1 stor gulerod
Rens rosenkålene og skær dem i kvarte, skræl guleroden og skær den i mindre tern. Kog grøntsagerne i let saltet vand til de er møre.
Imens tilberedes soufflésovsen
- 2 spsk flødeost naturel
- 1 æg
- 1/2 dl mælk
- 1 tsk finthakket chili
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 knvsp reven muskatnød
- Salt og peber
Pisk æggene og rør flødeost og mælk i. Kom derefter chili, hvidløg, salt, peber og muskatnød i. Pisk det god sammen. Dryp grøntsagerne god af.
Smør to små souffléforme (1 1/2 dl) med smør. Fordel grøntsagerne i formene og hæld æggeblandingen over. Bag souffléerne i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.
Server souffléen til lammekoteletterne med de ristede fetatern. Jeg serverede også syltede rødløg til.
Drik en kraftig spansk rødvin til.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar